Zakelijk

Automobilisten in den haag betalen meer.

Autoverzekering nieuws

Automobilisten in den haag betalen meer.

3 minuten leestijd
Autorijden wordt steeds duurder, vooral in Den Haag lopen de kosten fors op. Niet alleen een toename in brandstofgebruik, een stijging in wegenbelasting, hogere kosten voor reparaties, maar ook een duurdere premie voor de autoverzekering is hiervan de oorzaak. Den Haag is met stip de duurste provinciestad als het gaat om autoverzekeringen. Hoe dit kan, lichten we graag even toe.

Premies flink gestegen

Uit onderzoek is gebleken dat Den Haag de duurste provinciale hoofdstad van Nederland is, als het gaat om de kosten van een autoverzekering. De premiestijging voor WA-, WA Casco- en Allriskverzekeringen kwam uit op 33%, terwijl de gemiddelde landelijke premiestijging uit kwam op 10 %. Als we dit in euro’s zouden uitdrukken betekent dit dat een Haagse verzekerde die in 2018 nog 582 euro aan premie voor zijn autoverzekering moest betalen in 2019 er bijna 640 euro aan kwijt is. Dit is veel meer dan het gemiddelde landelijke bedrag.

De verwachting is dat het de aankomende jaren alleen maar duurder zal worden. Het is dus aan te raden om elk jaar goed de autopremies te vergelijken en de best passende verzekering voor u te kiezen zodat u niet onnodig te veel betaald.

 

Waarom zo duur?

Wat is nou eigenlijk de reden voor zo een forse premiestijging? In de afgelopen jaren waren de premies voor een autoverzekering te laag, waardoor de verzekeraars verlies hebben geleden. De Nederlandsche Bank adviseerde regelmatig de verzekeraars op om de premies te verhogen, maar geen van de verzekeraars wilde de eerste zijn met het opschroeven van hun premies. Dit kwam voornamelijk door de grote hoeveelheid concurrentie. Iedereen was angstig om klanten te verliezen aan een concurrent, als een consument tijdens het autoverzekering vergelijken zou ontdekken dat hij goedkoper uit kon zijn bij een ander. Uiteindelijk konden de verzekeraars er gewoonweg niet meer onderuit. De premiestijgingen moesten plaatsvinden om te voorkomen dat ze in financiële problemen zouden geraken.

Kosten die stijgen

Continu worden Nederlandse automobilisten geconfronteerd met hogere kosten voor het gebruik van hun auto. Autorijders zijn nu gemiddeld zo’n 25 procent meer kwijt aan brandstof, parkeren en verzekeren. Ook is er over de jaren een stijging van de wegenbelasting en zijn de kosten van reparaties en onderdelen een stuk duurder.

De voornaamste reden waardoor de premies zijn verhoogd, is omdat het aantal gevallen waarbij er letselschade wordt opgelopen, sterk is toegenomen. De jaren hiervoor was er een daling te zien van het aantal verkeersongevallen, sinds vorig jaar (2018) is er een stijging te zien van ruim 50.000 verkeersongevallen. De meeste verkeersongevallen ontstaan door het gebruik van een telefoon achter het stuur. Dit zorgt ervoor dat verzekeraars vaak hoge schadeclaims moeten vergoeden.

Auto’s zijn in technisch opzicht ook steeds complexer geworden wat ervoor zorgt dat er meer kostbare reparatietijd aan te pas komt en er duurdere onderdelen in het spel zijn. Het kost namelijk ontzettend veel om de nieuwe technologische gadgets van tegenwoordig te vervangen (na een auto-ongeluk) in vergelijking met bijvoorbeeld een gewone buitenspiegel. Zolang de kosten na een ongeluk blijven toenemen, zal voor u ook de premie die u betaalt voor uw autoverzekering toenemen. De grootste kostenposten zijn de schade aan technische onderdelen en de juridische gevolgen die daarbij komen kijken. Hierdoor is het ook voor de verzekeraars duur om de nieuwe technologische gadgets te vergoeden.

Daarnaast dienen de verzekeraars financieel stabiel te blijven, ondanks de verliezen die zij maken. Dit zijn volgens de verzekeraars stuk voor stuk factoren die rechtvaardigen dat ze de afgelopen jaren hun premies voor autoverzekeringen zo sterk hebben verhoogd.

We raden u aan om jaarlijks uw autopremie te vergelijken, omdat verzekeraars regelmatig hun prijzen en jaarlijks hun voorwaarden aanpassen. Vergelijk makkelijk en snel via /autoverzekering/

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven