Zakelijk

Apple care breidt zich uit.

Inboedelverzekering nieuws

Apple care breidt zich uit.

3 minuten leestijd
Bijna iedereen is wel bekend met het merk Apple. Ook hebben de meeste mensen wel één of meerdere producten van het merk. Net als bij andere grote elektronicabedrijven zit er aan de producten van Apple wel een aardig prijskaartje. Hierdoor is het van belang dat de mogelijkheid bestaat om deze producten goed te verzekeren. Apple heeft hier zeker rekening mee gehouden en hiervoor Apple Care ontwikkeld.

Wat is Apple care?

Apple Care is een (inboedel)verzekering van Apple. Voor een éénmalig bedrag krijgt u twee tot drie jaar lang ondersteuning en kunt u veel goedkoper reparaties laten uitvoeren. Dit is afhankelijk van het product dat u aanschaft. In het begin was er een onderscheid tussen Apple Care en Apple Care+, maar sinds vorig jaar oktober kunt u voor zowel de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac een Apple Care+ verzekering afsluiten. Deze verzekering biedt meer dekking dan voorheen. Daarnaast kunt u tot tweemaal toe uw Apple product laten repareren wanneer de schade is veroorzaakt door een ongelukje.

Apple care +

Apple Care+ is eigenlijk hetzelfde als Apple Care maar net iets uitgebreider. Ook kunt u Apple Care+ voor andere apparaten afsluiten, als u de garantie op de Apple-producten wilt verlengen. Of het zinvol is om voor Apple Care+ te kiezen, hangt vooral af van uw budget en de gebruiksintensiviteit. Hieronder volgt wat meer uitleg over de verschillende onderdelen en wat de voorwaarden zijn. Apple Care+ voor uw iPhone bestaat uit drie onderdelen:
  • Telefonische support: in plaats van de 90 dagen krijgt u 2 jaar telefonische ondersteuning bij het gebruik van uw Apple-product, iOS, iCloud, draadloze netwerken en standaard-apps zoals Facetime en Safari. Het gaat hierbij niet alleen om fouten of disfuncties, u kunt ook bellen voor vragen en advies.
  • Een extra jaar garantie: in plaats van de 1 jaar garantie voor hardware-defecten van je iPhone of iPad, krijgt u nu 2 jaar garantie. Mogelijk heeft u dit niet echt nodig, omdat Europese consumenten al wettelijk recht hebben op twee jaar garantie. De garantie geldt voor de iPhone, batterij en meegeleverde oortjes en accessoires. Bij de iMac en MacBook wordt de garantie verlengt van 2 naar 3 jaar.
  • Extra dekking bij schade: bij schade die u zelf heeft veroorzaakt geeft AppleCare+ ook dekking. Dit geldt voor maximaal twee schadevoorvallen per jaar, als gevolg van een ongelukje. Wel geldt hierbij een eigen risico van €29 bij iPhone-schermschade en €99 bij andere iPhone-schades. Ook valt uw batterijpercentage onder de dekking als deze minder dan 80% van de oorspronkelijke capaciteit heeft.
Bij andere Apple-producten gelden verschillende regels en prijzen. Ook kan de invulling iets anders zijn. Voor de specifieke voorwaarden kunt u op de site van Apple zelf kijken.

Check de voorwaarden!

Het is altijd belangrijk om goed de voorwaarden te checken voordat u een dergelijke verzekering afsluit. De case waar de AirPods en Powerbeat Pro in zitten, worden bijvoorbeeld niet genoemd in het pakket. Ook al zou u denken dat u hier ook direct voor wordt verzekerd. Het is dus niet zeker of het gehele product wel of niet onder de dekking valt. Wanneer u niet zeker bent of iets wordt meeverzekerd kunt u dit altijd even navragen. Wanneer u wilt weten of het verstandig is om een Apple care verzekering te nemen raden we u aan om de productwebsite van Apple nog eens goed door te lezen. Het is voor vele gebruikers vaak wel handig om een verzekering voor deze producten te nemen, aangezien er regelmatig wel iets misgaat. Op deze manier hoeft u niet het volledige schadebedrag te betalen en kunt u vaak snel terecht voor reparatie. Wilt u meer weten over verzekeringen in het algemeen? Kijkt u dan even op onze vergelijkingssite Verzekering.nl
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven