Waarom kiezen voor een dierenverzekering?

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Waarom kiezen voor een dierenverzekering?

2 minuten leestijd
Of u nu een hondenmens of een kattenmens bent: uw trouwe viervoeter is een dierbaar lid van uw familie. Daarom wilt u het beste voor uw huisdier. Elke huisdiereigenaar zal beamen dat u op een gegeven moment met onverwachte kosten te maken krijgt. U heeft natuurlijk alles over voor uw hond of kat, maar de kosten van een bezoek aan de dierenkliniek kunnen al gauw fors oplopen. Steeds meer huisdiereigenaren kiezen er daarom voor hun hond of kat te verzekeren. Een huisdierenverzekering dekt diverse zorgkosten van uw dier.

Wat is een dierenverzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk gewoon een zorgverzekering, maar dan voor uw huisdier. Het is niet verplicht uw huisdier te verzekeren, maar een dierenverzekering zorgt er wel voor dat medische kosten worden gedekt wanneer nodig. Of het nu gaat om een periodieke controle of een spoedoperatie, u kunt vrijwel altijd rekenen op uw verzekeraar. Steeds meer verzekeraars bieden een dierenverzekering aan en de mogelijkheden lijken eindeloos. Om de juiste verzekering te vinden voor uw huisdier is het aan te raden verzekeringen goed met elkaar te vergelijken.

Huisdieren die verzekerd kunnen worden

De vaakst verzekerde dieren zijn honden en katten. Op zich niet zo vreemd, aangezien dit veruit de populairste huisdieren zijn in Nederland. Hiervoor zijn bij de meeste verzekeraars standaardpakketten opgesteld. Maar in principe kan elk huisdier verzekerd worden. Steeds vaker worden bijvoorbeeld ook knaagdieren, vogels en exotische dieren verzekerd. Om deze dieren goed te verzekeren neemt u het beste contact op met de verzekeraar. Die stelt dan in de meeste gevallen een pakket op maat op. Vergelijk verzekeraars altijd met elkaar zodat u verzekerd bent van de beste prijs.

De kosten van een dierenverzekering

De premie van een dierenverzekering is afhankelijk van het ras, het gewicht en de leeftijd van het dier. Pakketten kunnen daarnaast worden uitgebreid met een aanvullende polis. De premies liggen gemiddeld tussen de 5 en 50 euro per maand. Het eigen risico van de dierenverzekering bepaalt u zelf. Dit bedrag kan variëren van 100 tot 200 euro.

Wat wordt er gedekt door de dierenverzekering?

Net als bij verzekeringen voor mensen kunt u ook voor uw dier kiezen uit verschillende pakketten. Een basisverzekering dekt in de meeste gevallen alle dierenartsconsulten, medicijnen, het plaatsen van chips, noodzakelijke operaties en euthanasie. Dierenverzekeringen dekken over het algemeen tussen de 75% en 100% van medische kosten.

Vroeg beginnen!

Maar wanneer is het nu verstandig te beginnen met een dierenverzekering? Het antwoord is simpel: zo vroeg mogelijk. Verzekeraars checken namelijk altijd de medische geschiedenis van het dier. Bestaande aandoeningen en klachten vallen niet onder de verzekering. En hoe ouder het dier, hoe groter de kans hierop. Wilt u uw huisdier dus verzekeren, wacht hier dan zeker niet te lang mee.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven