Zakelijk

Storm! Wat moet ik doen?

Opstalverzekering nieuws

Storm! Wat moet ik doen?

2 minuten leestijd
De afgelopen nachten raasde er een storm over ons land. Met windstoten tot wel 127km per uur heeft deze storm heeft voor veel schade gezorgd. Met name de schade aan gebouwen en auto’s loopt hoog in de kosten. Dit is niet de eerste keer dat weersomstandigheden voor grote schade zorgen en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn. Door de toenemende klimaatveranderingen wordt de kans op stormen, zoals die van de afgelopen dagen, steeds groter. Maar wat kunt u er nu aan doen om de schade bij een storm te beperken? Verzekering.nl heeft een paar preventiemaatregelen voor u op een rijtje gezet.

Stormschade beperken

Bij stormschade wordt er vooral beroep gedaan op opstalen inboedelverzekering. U mag dan wel verzekerd zijn, maar de meeste verzekeraars hanteren nog wel een eigen risico tussen de €225 en €500 bij stormschade. Dit kunt u ook zoveel mogelijk voorkomen door:

-Doe uw ramen en deuren goed dicht. Zo kunnen deze er door een rukwind niet zomaar uitwaaien.

-Zorg ervoor dat de bomen rondom uw huis vrij zijn van loshangende takken. Deze kunnen door de harde wind ineens richting uw huis vliegen.

-Maandelijks checken of uw dakpannen en schutting stevig vastzitten. Als uw dakpannen wegwaaien is de kans op waterschade door de regenval groot.

-Uw dakgoten en regenpijpen schoon houden, zodat het water goed kan doorstromen en het niet op uw dak blijft liggen.

Veilig autorijden

Het is nooit een goed idee om tijdens een storm in de auto te stappen, maar moet u toch weg dan is het verstandig om deze tips op te volgen. Zo bent u toch iets meer verzekerd van een veilige autorit.

-Zorg ten alle tijden dat u beide handen aan het stuur houdt. Zo bent u beter voorbereid op onverwachte windstoten.

-Zorg ervoor dat uw auto niet in de buurt staat van bomen. De afvallende takken kunnen voor veel schade zorgen aan uw auto.

-Houd afstand van uw voorganger. Door de regen is het wegdek glad en wordt uw remweg ook langer.

Heeft u onverhoopt toch schade geleden door de storm en wilt u weten in hoeverre de opstalof inboedelverzekering het dekt? Dan is het goed om dit te weten.

-Verzekeraars noteren pas stormschade indien het KNMI een windkracht van 7 of hoger heeft gemeten in uw woongebied.

-Ga niet zelf de schade herstellen, maar laat een contactpersoon van de verzekering de schade opnemen. Zo weet u zeker dat u het juiste bedrag krijgt uitgekeerd.

-Is uw auto beschadigd door de storm? Dit wordt alleen vergoed als uw autoverzekering beperkt casco of volledig casco is. Het is handig om hiervoor uw polisvoorwaarden na te kijken en te bedenken of u de schade zelf kan oplossen. Bij sommige verzekeraars gaat stormschade namelijk af van uw schadevrije jaren.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven