Premies opstalverzekering omhoog door weersomstandigheden

Opstalverzekering nieuws

Premies opstalverzekering omhoog door weersomstandigheden

2 minuten leestijd
Herinnert u zich nog de extreme hagelbuien in de zomer van 2016? Deze hagelbuien hebben toen gezorgd voor honderden miljoenen euro’s aan schade. Dit was niet de eerste keer dat door extreme weeromstandigheden een hoop schade werd gedeclareerd bij verzekeringen. Dit is dan ook een reden dat verzekeringen met name de premies voor auto- en inboedelverzekeringen aan het verhogen zijn. Zij willen zich indekken voor de risico’s die de toenemende klimaatverandering met zich meebrengt. Maar wat betekent dat voor u?

Wat nu?

In het begin zult u nog niet veel merken van deze toename. Het gebeurt namelijk met kleine stappen, maar op langere termijn zult u zien dat u extra zult betalen voor uw verzekering. Dit kan voor sommige mensen betekenen dat zij hun opstalverzekering zullen opzeggen, omdat zij vinden dat deze te duur wordt. Maar is dat nu wel zo verstandig? Als u dan namelijk schade lijdt door toedoen van hagel of wind moet u hier zelf voor opdraaien. Dit zorgt ervoor dat u ineens een hoop geld kwijt bent, terwijl dit voorkomen had kunnen worden met een opstalverzekering. Door de toename van de extreme weersomstandigheden is de kans ook nog groter dat uw schade hierdoor oploopt.

Wat dekt mijn basis opstal nu precies?

Uw basis woonverzekering dekt niet alle natuurschade aan uw huis. Dit komt door de enorme schade die de waterramp van 1953 met zich meebracht. Overstromingen, orkanen en bosbranden worden niet gedekt door uw verzekering. Dit komt doordat de impact van zo een ramp vaak te groot is om te dekken door een verzekeraar. Wel staat er in de wet dat de staat u gedeeltelijk dekt bij zo een soort ramp. Gelukkig hebben wij hier in Nederland vrijwel nooit mee te maken. Maar wat wordt nu wel gedekt? Binnen uw basis opstalverzekering wordt schade door hagel, windstoten, sneeuw, bliksem en vorst wel gedekt. Dus heeft u schade geleden door een van deze weersomstandigheden. Wees dan niet bang om dit te declareren bij uw verzekering.

Het is dus verstandiger om uw opstalverzekering wel te behouden ondanks dat deze steeds duurder wordt. De kans dat u schade krijgt door toedoen van het weer wordt namelijk ook steeds groter. Wilt u berekenen welke verzekering voor u het goedkoopst is? Dat kan via onze vergelijker. Hierin ziet u in een oogopslag welke verzekering het beste bij uw woning past. Zo bent u ten alle tijden verzekerd tegen de verslechterende weeromstandigheden en komt u dus nooit voor extra kosten te staan!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven