Zakelijk

De toekomst van autoverzekeringen

Autoverzekering nieuws

De toekomst van autoverzekeringen

1 minuut leestijd
De huidige wereld is steeds meer aan het moderniseren. Diezelfde modernisering vindt ook plaats in de verzekeringswereld. Zo is het tegenwoordig bij sommige verzekeraars mogelijk om korting te krijgen op uw autoverzekeringspremie indien u goed rijgedrag vertoont. Uw rijgedrag wordt gemeten aan de hand van een app of een apparaatje in uw auto. Deze registreert uw snelheid, optrek- en remgedrag en dit wordt meegenomen in de eventuele korting die u kunt krijgen op uw verzekeringspremie. Dit klinkt allemaal als een mooi sprookje, maar wat kan dit voor de toekomst van uw autoverzekering betekenen?

 

Er is nu een klein aantal verzekeringsmaatschappijen dat het rijgedrag van hun klanten meet aan de hand van hun rijgedrag. Deze gegevens worden verrekend naar een cijfer en hoe hoger dat cijfer is, hoe hoger de korting op uw premie is. Daarnaast wordt ook het telefoongebruik bij sommige verzekeraars gemonitord, maar dit wordt nog niet meegenomen in uw premiekorting. Zo ziet het huidige systeem eruit, maar met de constante technologische vooruitgangen zal er in de toekomst nog veel meer mogelijk worden. Denk daarbij aan snelheidsbeperkingen, een maximum aan het aantal kilometers dat u mag afleggen voor uw premie of een hoge daling in uw cijfer als u per ongeluk een keer door een rood licht rijdt. Al deze zaken zijn nu nog niet van toepassing, maar kunnen in de nabije toekomst wel worden toegevoegd.

Of deze manier van verzekeren goedkoper voor u is, hangt dus echt af van wat uw rijstijl is. Bent u iemand die graag gas geeft en pas op het laatste moment remt of heeft u juist een rustige rijstijl? Denkt u baat te hebben bij dit autoverzekeringssysteem of zou u het willen gebruiken om uw rijstijl te verbeteren? De ANWB en Fairzekering bieden deze manier van verzekeren aan. Wilt u alle autoverzekeringen vergelijken? Dat kunt u doen met onze vergelijker. Hierin kunt u precies zien welke autoverzekering voor uw auto het voordeligst is.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven