Zakelijk

Mensen die veel zorg nodig hebben stappen minder vaak over

Zorgverzekering nieuws

Mensen die veel zorg nodig hebben stappen minder vaak over

2 minuten leestijd
Mensen die veel zorg nodig hebben, doordat zij ernstig ziek zijn of nog aan het revalideren zijn, kiezen er vaker voor om niet over te stappen van zorgverzekering. Slechts 8% zegt dat zij overgestapt zijn tegenover 15% van de mensen die weinig tot geen zorg nodig hebben. Dit is gebleken uit een onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (AMC). Zij hebben dit onderzoek gedaan onder meer dan 1500 Nederlanders tussen de 18 en 80 jaar. Verzekering.nl heeft de belangrijkste resultaten van dit onderzoek voor u op een rijtje gezet.

Beweegredenen

Zo is uit het onderzoek gebleken dat 15% van de onderzochten in 2019 is overgestapt van zorgverzekering tegenover 11% in 2018. De twee grootste beweegredenen om over te stappen zijn de prijs van de zorgverzekering en de dekking die zorgverzekering biedt. Daarnaast geeft 50% (dit was in 2018 nog 54%) aan dat zij in de laatste 10 jaar niet zijn overgestapt en zich ook niet georiënteerd hebben bij een andere verzekering. 47% hiervan geeft aan zich pas te willen oriënteren wanneer een overstap genoeg geld zou opleveren. De belangrijkste reden voor deze personen om toch bij hun huidige verzekering te blijven waren dat hun huidige verzekeraar goede service biedt en dat zij tevreden zijn over hun huidige verzekeraar.

Mensen die veel zorg nodig hebben

Voor mensen die veel zorg nodig hebben ligt dit anders. Zij zijn minder vaak overgestapt, maar hebben wel hun zorgverzekering binnen dezelfde verzekeraar aangepast. 14%, van de mensen die veel zorg nodig hebben, geeft aan dit jaar hun zorgverzekering te hebben aangepast. Ook beoordelen zij hun zorgverzekeraar vaak positiever dan mensen die vrijwel geen zorg nodig hebben. Een mogelijkheid die hiervoor gegeven wordt, is dat men vaak meer contact met hun verzekeraar heeft en hierdoor een betere band heeft opgebouwd (46%). Daarnaast zijn er ook nog twee andere veelvoorkomende redenen dat zij niet willen overstappen. Zo is men bang geweigerd te worden (18%) of is men bang meer moeten betalen dan dat afgesproken was (14%).

Mensen die veel zorg nodig hebben stappen dus minder vaak over blijkt uit onderzoek. Toch lopen zij op deze manier een hoop besparingen mis. Heeft u zelf al gekeken of een andere zorgverzekering misschien iets voor u is? U kunt altijd een kijkje nemen bij onze vergelijker. Zo ziet u in een paar minuten of het voor u voordeliger is om over te stappen of dat u toch beter bij uw huidige zorgverzekeraar kan blijven.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven