Zakelijk

Een vakantie om nooit te vergeten

Reisverzekering nieuws

Een vakantie om nooit te vergeten

2 minuten leestijd
Binnenkort begint de zomer weer. De periode dat de meeste mensen een reis naar het buitenland boeken om even lekker tot rust te komen. Toch kan het gebeuren dat zo’n rustvakantie anders loopt dan gepland. Het kan zo zijn dat u of een van uw gezinsleden een ongeluk krijgt en in een buitenlands ziekenhuis belandt. Deze kosten worden dan vaak maar deels door uw zorgverzekering gedekt. Daarom is het handig om naast uw standaard zorgverzekering ook een reisverzekering af te sluiten, zodat u onbezorgd op reis kan. Bij een reisverzekering komt vaak wel het een en ander kijken. Verzekering.nl heeft voor u alvast een paar dingen op een rijtje gezet.

Waarom een reisverzekering?

Een reisverzekering verzekert u tegen onvoorziene kosten in het buitenland. Het is namelijk zo dat uw zorgverzekering alleen de kosten van een operatie vergoedt zoals deze in Nederland zouden zijn. Dus stel uw breekt uw been in Spanje. Dan zou deze operatie in Spanje bijvoorbeeld €4000 kosten, terwijl dezelfde operatie in Nederland maar €2500 kost. Dan vergoedt uw zorgverzekering alleen de €2500 die de operatie in Nederland zou kosten, de overige €1500 zijn voor uw eigen rekening. Stel u heeft bovenop uw standaard zorgverzekering ook nog een reisverzekering afgesloten met aanvullende ziektekosten. Dan wordt de gehele operatie voor u vergoed en zijn er voor u geen onverwachte kosten meer. Wel is het aan u om nog even te kijken of uw verzekering naast staatsziekenhuizen ook privéklinieken dekt, zodat u weet waar u terecht kan als er onverhoopt iets gebeurt.

Naast onvoorziene zorgkosten kan uw reisverzekering nog veel meer dekken. Zo kunt u met uw reisverzekering zich ook laten verzekeren tegen diefstal, annulering en eventuele autopech. Ook is het van belang om te kijken of uw vakantiebestemming binnen de Europese verzekeringsgrenzen valt. Als dit zo is hoeft u alleen een Europadekking bij uw verzekering toe te voegen. Op deze manier kunt u uw reisverzekering aanpassen zoals u zelf wilt. Vanzelfsprekend zal de premie bij elke extra optie iets omhoog gaan, maar u kunt hierdoor wel onbekommerd van uw plezierreis genieten.

Soorten reisverzekeringen. Wat is voor mij het beste?

Naast de extra opties die u kunt kiezen bij uw reisverzekering, wordt er ook nog onderscheid gemaakt tussen 2 soorten reisverzekeringen. Deze 2 soorten zijn een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is het voordeligst om af te sluiten wanneer u 1 of 2 keer per jaar voor een korte periode op vakantie gaat. Hierbij moet u wel aangeven wat de vertrek- en terugkomstdatum van uw vakantie is. Buiten deze data om bent u niet verzekerd tegen extra kosten in het buitenland. In tegenstelling tot een kortlopende reisverzekering bent u bij een doorlopende reisverzekering wel het gehele jaar door verzekerd in het buitenland. Dit is natuurlijk wel wat duurder dan een kortlopende reisverzekering. Dat is dan ook de reden dat een doorlopende reisverzekering pas voordeliger wordt wanneer u zich minimaal 3 weken per jaar in het buitenland bevindt.

Dus wilt u onverstoord op vakantie? U kunt dan het best een reisverzekering afsluiten. Zo komt u niet onnodig voor allerlei verassingen te staan buiten de landgrenzen. Wilt u toch eerst nog meer weten over reisverzekeringen? Op onze site is hier nog veel meer info over te vinden. Wilt u alle reisverzekeringen vergelijken en kijken welke het beste bij u past? Dan kunt u gebruik maken van onze vergelijker. Deze laat zien wat voor u het meest voordelig is! Wij van verzekering.nl wensen u in ieder geval alvast een veilige en prettige reis toe!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven