Zakelijk

Stijging aantal overstappers door hogere vaste lasten

Zorgverzekering nieuws

Stijging aantal overstappers door hogere vaste lasten

2 minuten leestijd
Ruim 1,25 miljoen consumenten zijn overgestapt in december 2018 van de zorgverzekeraar. Dit is 7% van de verzekerden. Nederlanders zijn dit jaar niet alleen van de zorgverzekeraar overgestapt, maar ook van de schadeverzekeraar.

Stijging van de zorg- en schadepremies 2019

Eén van de redenen, waardoor deze consumenten overstappen, is omdat de zorg- en schadepremies in 2019 zullen gaan stijgen. Dit werd bekendgemaakt op Prinsjesdag. De vaste lasten van de meeste mensen stijgen in 2019 gemiddeld met een bedrag van 700 euro. Dit is t.o.v. 2018 een stijging van 10%.

– De zorgpremie stijgt gemiddeld met een bedrag van 124 euro.

– De premie voor een autoverzekering stijgt gemiddeld met 10%. De premie voor een woonverzekering stijgt met 6%

De consument wordt zich steeds meer bewust van zijn zorgpremie. Dit is een belangrijke reden waardoor de consument steeds vaker vergelijkingssites bezoekt en nieuwe contracten afsluit.

Oorzaak stijgende zorg- en schadepremies

De autoverzekeringssector heeft te maken met toenemende schadelast. Dit komt onder andere door:

• Stijging in het aantal schadeclaims

• Auto-onderdelen die steeds kostbaarder/duurder worden

• De toenemende kosten die komen kijken bij letselschade

Er wordt verwacht dat de premies voor autoverzekeringen tot gemiddeld wel 10% hoger zal uitpakken. Dit komt erop neer dat de gemiddelde premie – voor een autoverzekering – zal stijgen van € 582,- in 2018, naar € 640,- in 2019.

Niet alleen de autoverzekeringen zullen stijgen. Ook de woonverzekeringen zullen naar verwachting stijgen met 6%. Dit komt voornamelijk door de toenemende schadelast. Oorzaken hiervoor zijn:

• Onvoorspelbare weer

• Buitenhuisdekking van duurdere gadgets en technische apparaten

De stijging van de premies komt dus door deze schadelast.

Vergelijken, bewustwording en afsluiten

Steeds meer mensen hebben de smaak te pakken op het gebied van het vergelijken van zorg- en schadeverzekeringen. Vooral in de laatste paar weken van het jaar worden de zorgverzekeringen vergeleken door consumenten. Omdat de consument in december zijn zorgverzekering vergelijkt, kijkt hij meteen naar het gehele plaatje. De consument neemt al zijn vaste lasten erbij zodat hij een compleet beeld krijgt van zijn vaste lasten. De weg naar een vergelijkingssite is dan makkelijk te vinden.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven