Automobilisten gooien jaarlijks €180,- weg

Autoverzekering nieuws

Automobilisten gooien jaarlijks €180,- weg

2 minuten leestijd
Het jaar is inmiddels bijna voorbij en dat betekent dat het mogelijk is om te wisselen van zorgverzekeraar. Hoewel we elk jaar actief zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en overstappen, laten we autoverzekeringen vaak links liggen. Sterker nog: onderzoek van Allsecur wijst uit dat we gemiddeld 14 jaar bij dezelfde autoverzekeraar blijven. Hierdoor geven veel Nederlanders jaarlijks onnodig €180,- uit.

Hoe lang we bij een autoverzekeraar blijven, heeft volgens Allsecur te maken met de leeftijd. Zo zijn automobilisten boven de 65 jaar loyaler dan automobilisten onder de 34 jaar. Zij blijven tot wel 25 jaar bij dezelfde verzekeraar, terwijl een 34-jarige bestuurder gemiddeld 5 jaar verzekerd is bij dezelfde autoverzekeraar.

Premie

Hoewel men in Nederland maandelijks de autoverzekeringspremie betaalt, weet 66% niet precies wat zij maandelijks aan premie betalen. Naast deze premiebetalers zijn er ook nog Nederlanders die écht geen idee hebben hoe hoog hun premie is. Maar liefst 20% van deze Nederlanders betaalt de premie zonder echt te weten hoeveel zij moeten betalen.

Overstappen

Waarom veel automobilisten zo lang bij dezelfde verzekeraar blijven, is voor Allsecur geen raadsel. Bijna de helft van de Nederlandse automobilisten is namelijk nog nooit overgestapt naar een andere autoverzekeraar. Men stapt over het algemeen alleen over wanneer zij een beter aanbod vinden, zij een andere auto kopen of wanneer hun premie zal stijgen. De maandelijkse premie van een autoverzekering verschilt per persoon. Veel verzekeraars bepalen de premie door middel van het kenteken van de auto, de leeftijd van de bestuurder en het aantal schadevrije jaren die de bestuurder heeft opgebouwd.

Tips om te besparen

Om u als trouwe lezer van Verzekering.nl te helpen om alsnog geld te besparen, hebben wij een aantal tips voor u:

1. Blijf regelmatig vergelijken
Vergelijken: het is niet al te ingewikkeld, maar er zijn nog veel Nederlanders die hier geen gebruik van maken en dat is zonde. Via onze website kunt u gemakkelijk autoverzekeringen met elkaar vergelijken en afsluiten binnen 5 minuten om zo tot het voordeligste resultaat te komen.

2. Betaal uw premie jaarlijks
Als u genoeg vermogen heeft, is het misschien interessant om uw premie jaarlijks in plaats van maandelijks te betalen. Een aantal verzekeraars geven u dan korting op uw premie! Dit is dus een win-win situatie.

3. Wees niet dubbel verzekerd
Wanneer u een autoverzekering afsluit, is er de mogelijkheid om nog een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Dit doet men met de intentie om zo overal verzekerd voor te zijn. Het is wel belangrijk dat u weet waarvoor u allemaal verzekerd bent, zodat u niet dubbel verzekerd bent. Dit houdt in dat u voor hetzelfde risico gedekt bent door verschillende verzekeringen. Let daarom op waarvoor u uzelf verzekert.

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven