Als student besparen op je zorgverzekering? 5 praktische tips!

Zorgverzekering nieuws

Als student besparen op je zorgverzekering? 5 praktische tips!

2 minuten leestijd
Studeren is al duur genoeg. Al helemaal als je op jezelf woont, heb je genoeg vaste lasten die je per maand moet betalen. Iedere euro die je kunt besparen is daarom mooi meegenomen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te besparen, ook als het aankomt op je zorgverzekering. Maar hoe doe je dit?

De meeste studenten maken weinig gebruik van zorg. Een enkele keer een bezoek aan de huisarts, de fysio of een lading medicijnen voor de griep. Zonde om onnodig geld te betalen aan je zorgverzekering, als je er toch niet volledig gebruik van maakt. Hou er ten eerste rekening mee dat je vanaf je 18e je eigen geldzaken kunt regelen, je zelfstandig een zorgverzekering voor studenten kunt afsluiten en in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Veel ingewikkelde, maar belangrijke zaken. Verzekering.nl geeft jou daarom dé bespaartips hoe je per maand wat extra geld overhoudt, dat is toch weer een koffietje of avondje bioscoop!

Bekijk de 5 praktische tips voor het besparen op je studenten zorgverzekering:

1. De juiste zorgverzekering

Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar voordat je een keuze maakt. Hoewel het basispakket voor iedereen hetzelfde is, kunnen de prijzen voor de premies behoorlijk verschillen per verzekeraar.

2. Vrijwillig eigen risico afsluiten

Op het moment dat je weinig zorgkosten maakt, kan het voordelig zijn om een vrijwillig eigen risico af te sluiten. Het verplicht eigen risico vanuit de basisverzekering is €385. Dit kun je verhogen met stapjes van €100 tot maximaal €885. Hoe hoger het bedrag van een vrijwillig eigen risico, hoe meer korting je krijgt op je zorgpremie!

3. Zorgtoeslag aanvragen

Als je 18 jaar of ouder bent, heb je als student (bijna) altijd recht op zorgtoeslag. Dit is een financiële tegemoetkoming van de overheid. Het bedrag voor 2019 is maximaal €99 per maand. Dit is afhankelijk van onder andere je inkomen. Via de belastingdienst is het mogelijk om je persoonlijke zorgtoeslag te berekenen en aan te vragen. Vergeet dit niet, toch weer extra geld!

4. Basisverzekering of aanvullend

Bedenk goed of het voor jou nuttig is om een aanvullende verzekering af te sluiten naast je basisverzekering. Als je bijvoorbeeld veel sport en regelmatig gebruikmaakt van fysiotherapie, kan een aanvullende verzekering veel kosten besparen. Ga je maar twee keer per jaar naar de tandarts en heb je verder weinig problemen met je gebit, dan heb je vaak voldoende aan alleen een basisverzekering.

5. Via internet je zorgverzekering afsluiten

Het is voordeliger om via internet een zorgverzekering af te sluiten. Doordat alle zaken online geregeld worden, kunnen zorgverzekeraars een lagere premie aanbieden. Zij besparen namelijk geld op bedrijfskosten die de traditionele bedrijven nog wel maken. Naast het feit dat het voordeliger is, is het ook erg handig om al je administratie digitaal te kunnen verwerken.

Je kunt in onze vergelijker nieuwe premies berekenen voor je zorgverzekering, zodat je ook in 2019 een goede zorgverzekering af kan sluiten.

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven