Zakelijk

Overstappen van zorgverzekering in 2019 loont

Zorgverzekering nieuws

Overstappen van zorgverzekering in 2019 loont

1 minuut leestijd
Zoals elk jaar hebben de zorgverzekeraars hun premies bekend gemaakt en helaas zijn de premies voor 2019 wederom gestegen. Naast deze stijging is het verschil tussen de verschillende zorgpremies ook toegenomen. Voor de basisverzekering kan dat verschil al meer dan 420 euro bedragen tussen de goedkoopste en de duurste basisverzekering.

De basisverzekering betreft hetzelfde pakket dat door de overheid wordt bepaald. Het verschil in de premie zit hem dan ook in de dekking, oftewel of het een budget, een natura, een restitutiepolis of een combipolis betreft.

Verzekering.nl zet dit voor je op een rijtje:

Naturapolis

Bij een naturapolis betaalt de zorgverzekeraar direct de kosten, echter alleen bij zorgverleners waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft. Als je een andere zorgverlener kiest, wordt de rekening niet of alleen gedeeltelijk vergoed.

Restitutiepolis

Deze polis wordt ook wel vrije zorgkeuze genoemd. Je bent namelijk vrij om zelf te kiezen welke zorgverlener je kiest. Je moet echter wel soms de rekening eerst zelf betalen en het later bij je zorgverzekeraar declareren.

Combinatiepolis

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een combinatie tussen de restitutie- en naturapolis. Bij deze polis heb je vrije keuze bij de meeste zorgverleners, echter niet bij allen. Het kan dan ook zo zijn dat je moet bijbetalen. Voordeel is dat de combinatiepolis goedkoper is dan de restitutiepolis, terwijl je wel veel meer keuzevrijheid hebt dan bij de naturapolis.

We raden je dan ook aan om heel goed na te gaan welke polis bij je wensen past.

Je kunt in onze vergelijker nieuwe premies berekenen voor je zorgverzekering, zodat je ook in 2019 een goede zorgverzekering kunt afsluiten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven