Zakelijk

​Wereldwijde bezorgdienst verzekert werknemers tegen ongevallen

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

​Wereldwijde bezorgdienst verzekert werknemers tegen ongevallen

2 minuten leestijd
Deliveroo, een wereldwijde bezorgdienst, gaat gratis verzekeringen aanbieden aan al zijn 35.000 bezorgers. Het bedrijf is momenteel actief in twaalf landen en wil zijn bezorgers naast flexibiliteit ook zekerheid bieden. De nieuwe verzekering dekt de kosten van arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeval dat tijdens het werk gebeurt en de aansprakelijkheidskosten.

Flexibiliteit en zekerheid

Het bedrijf is een bezorgdienst die wereldwijd actief is. In Nederland kunnen klanten in 12 steden hun maaltijd laten bezorgen. Deliveroo laat zijn werknemers zelf hun werktijden inplannen. Hiermee bieden ze veel flexibiliteit en vrijheid. Naast flexibiliteit wil het bedrijf echter ook zekerheid en bescherming bieden tijdens het werk. De bezorgdienst zou ook graag verzekeringsproducten en voordelen voor bezorgers willen aanbieden, dan lopen ze echter het gevaar dat de arbeidersstatus van de bezorgers wordt herzien. Dit zou dan ten koste gaan van de flexibiliteit.

Nieuwe mogelijkheden

Om hun werknemers meer zekerheid te geven is Deliveroo een samenwerking aangegaan met verzekeraar Qover. Hiermee komen ze tegemoet aan de behoeftes van de bezorgers. Als een bezorger niet kan werken als gevolg van letsel dat tijdens het werk is opgelopen, maakt deze nieuwe dekking het mogelijk om de kosten te beperken. Het nieuwe initiatief dekt persoonlijk letsel en aansprakelijkheid voor de fietser tot 5 miljoen euro. Dat is een stijging van een miljoen euro bovenop de aansprakelijkheidsdekking die Deliveroo nu biedt.

Voordelen voor werknemers

De nieuwe verzekering voor ongevallen tijdens het werk bevat veel voordelen voor de bezorgers. Ze krijgen namelijk driekwart van hun salaris doorbetaald tot een maand na de arbeidsongeschiktheid. Werknemers krijgen een tandheelkundige behandeling tot 2000 euro vergoed. Daarnaast is vergoeding voor het verlies van zicht, gehoor, spraak of ledematen ook onderdeel van het nieuwe verzekeringspakket, evenals ontwrichting. De nieuwe mogelijkheden gelden voor alle bezorgers op het moment dat zij beschikbaar zijn in de Deliveroo app tot een uur na het uitloggen.

Bovenop wettelijke zorgplicht

Fietsers, dus ook de bezorgers van Deliveroo, vallen nu automatisch onder de publieke aansprakelijkheidsverzekering. Door de nieuwe verzekering worden alle bezorgers automatisch ook meegenomen in de dekking voor persoonlijk letsel. Deze nieuwe dekking komt bovenop de wettelijke zorgplicht die Deliveroo heeft voor de werknemers. Door de invoering van dit nieuwe systeem verloopt ook het afwikkelen van het schadeproces na een ongeval sneller en gemakkelijker.

Deliveroo streeft ernaar om flexibiliteit en zekerheid te waarborgen voor hun werknemers. Directeur van Deliveroo Benelux, Mathieu de Lophem: “Deliveroo zal altijd haar best doen voor onze bezorgers zonder de vrijheid waar zij om geven te riskeren. Dit is een sterke stap in de goede richting.”

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven