​Zorgpremie stijgt in 2019

Zorgverzekering nieuws

​Zorgpremie stijgt in 2019

2 minuten leestijd
We hadden het natuurlijk al een beetje zien aankomen, maar ook in 2019 stijgt de zorgpremie. Naar verwachting minstens twee keer zo hard als in 2018. Hoeveel moet u extra betalen?

Hogere zorgkosten

De reden voor de stijging van de zorgpremie is het toenemen van de zorgkosten. Nederland heeft te maken met een dubbele vergrijzing. Er zijn steeds meer ouderen als gevolg van de babyboom na de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast worden de ouderen ook steeds ouder. Veel ouderen verblijven in verzorgings- en verpleeghuizen en dit kost veel geld. Een bekend gegeven is ook dat ouderen meer kosten maken bij de huisarts en het ziekenhuis dan jongeren.

Ook wordt de moderne techniek steeds beter. Met als gevolg dat steeds meer ziektes behandelbaar zijn. Daarnaast komen er ook steeds meer behandelingen bij voor chronische en ernstige ziektes. Deze innovatieve behandelingen kosten veel geld. Vergeet ook de bijkomende ziekenhuiskosten voor het verblijf tijdens de behandelingen niet. Kortom: het is duidelijk dat er meer geld moet worden neergelegd om met elkaar de zorg te kunnen betalen.

Hoeveel stijgt de premie?

In 2018 is de zorgpremie al iets gestegen. Bij de meeste verzekeraars betaalt u in 2018 zo’n 3 euro meer per maand. Met uitschieters van 10 euro per maand. Zorgverzekeraar CZ verwacht dat de zorgpremie van CZ in 2019 met 84 euro stijgt. Dit betekent dat verzekerden 7 euro premie per maand meer moeten betalen. CZ leed in 2017 een miljoenenverlies en moet de premie omhoog krikken om niet opnieuw verlies te lijden.

Bent u niet verzekerd bij CZ? Ook u zult waarschijnlijk meer moeten betalen. Bijna alle zorgverzekeraars hebben de premie in 2018 verhoogd, de verwachting is dat dit ook zal gebeuren in 2019. Het afgelopen jaar hebben verzekeringsmaatschappijen reserves moeten inzetten om alle kosten te dekken. Om de zorgverzekering rendabel te maken, zal de premie moeten stijgen en zullen consumenten noodgedwongen meer premie moeten betalen.

Tips van Verzekering.nl

Veel mensen in Nederland hebben recht op zorgtoeslag. Het is gebruikelijk dat de zorgtoeslag stijgt naarmate de premie van zorgverzekeringen hoger wordt. Kijk op de website van de belastingdienst waar u recht op heeft. Benieuwd wat de nieuwe premies zijn? Vergelijk verschillende zorgverzekeringen op verzekering.nl en bekijk de nieuwe zorgpremies zodra deze bekend zijn.

U kunt in onze vergelijker nieuwe premies berekenen voor uw zorgverzekering, zodat u ook in 2019 een goede zorgverzekering af kan sluiten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven