​Dubbele dekking: tussenpersoon verzekeraar biedt hulp

Opstalverzekering nieuws

​Dubbele dekking: tussenpersoon verzekeraar biedt hulp

2 minuten leestijd
De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar het wijzen op dubbele dekkingen door verzekeraars. Slechts 11% van de panelleden geeft aan hierop gewezen te zijn. Hoe voorkomt u een dubbele dekking?

Dubbele dekking

Een dubbele dekking houdt in dat u dubbel verzekerd bent. Dit kan bijvoorbeeld als u een autoverzekering heeft afgesloten met een aanvullende module rechtsbijstand en tegelijkertijd een op zichzelf staande rechtsbijstandsverzekering heeft. In dit geval betaalt u dus twee keer voor dezelfde dekking. Dit kan u op jaarbasis veel geld kosten. Helaas informeren verzekeraars hun klanten niet altijd over dubbele dekkingen.

Wie dekt mijn claim?

Heeft u een schadeclaim en komt u erachter dat u dubbel verzekerd bent? Nu vraagt u zich wellicht af wie uw claim betaalt. De verzekeraar die u het eerst benadert, is verplicht de claim te betalen. U mag de claim dus ook maar een keer indienen, terwijl u twee premies heeft betaald. U krijgt in het geval van een claim ook precies dezelfde vergoeding als iemand met een enkele dekking. Een dubbele verzekering heeft dus voor u alleen maar nadelen.

Tussenpersoon

De Consumentenbond zou graag zien dat tussenpersonen de consument informeren. Verzekering.nl is een tussenpersoon in het online afsluiten van verzekeringen en kan u uitgebreid informeren over verzekeringen. Ook over mogelijke dubbele verzekeringen. U hoeft hiervoor niet te bellen en een uur in de wacht te staan, u bezoekt gewoon de website. Op verzekering.nl kunt u per categorie verschillende verzekeringen vergelijken in de vergelijker. U ziet precies welke schades gedekt worden en waar u voor verzekerd bent. Zo voorkomt u gemakkelijk een dubbele dekking.

Tips

Houd uw polis bij de hand en kijk eens op Verzekering.nl. Hier kunt u verzekeringen vergelijken in de categorie die u zoekt. Bekijk de verschillende dekkingen en vergelijk deze met uw eigen verzekering. Bekijk daarnaast de polissen van al uw verzekeringen en kijk of u vergelijkbare dekkingen kunt ontdekken. Weet u het niet zeker? Neem contact op met uw verzekeraar en vraag wat er precies bedoeld wordt met bepaalde dekkingen. Mocht u willen overstappen of onafhankelijk advies willen, dan kunt u altijd contact opnemen met Verzekering.nl.

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven