​Premie autoverzekering stijgt met 10%

Autoverzekering nieuws

​Premie autoverzekering stijgt met 10%

2 minuten leestijd
De premie die u betaalt voor uw autoverzekering stijgt in 2018 sterk met een gemiddelde van 10%. De stijging geldt voor alle dekkingen. Wat is de oorzaak en welke soort verzekering stijgt het meest in premie?

WA-verzekering stijgt het meest

De premiestijging geldt voor alle autoverzekeringen: WA-verzekering, WA beperkt casco en WA volledig casco. Er is echter wel een verschil tussen de stijgingen. Bij een WA-verzekering lopen de kosten het hoogst op: hierbij is sprake van een gemiddelde stijging van 13%. Daarna volgt WA beperkt casco met een gemiddelde stijging van 10,5%. Autobezitters met een WA volledig casco worden het minst getroffen. Voor de premie van deze verzekering geldt een toename van gemiddeld 8%.

Verkeersongelukken zijn de oorzaak

De oorzaak van de premiestijging in 2018: een flinke toename van verkeersongevallen. Met name het gebruik van telefoons tijdens het rijden veroorzaakt deze vele verkeersongelukken. Alhoewel het verboden is om een telefoon te gebruiken tijdens het autorijden, gebeurt het nog regelmatig. De bestuurder raakt dan afgeleid en daardoor ontstaan verkeersongevallen. Verzekeraars moeten vervolgens hoge schadeclaims vergoeden. Het gevolg van deze kostenpost is dat verzekeraars genoodzaakt zijn om hun premies te verhogen.

Wat betekent het voor u?

Helaas lijkt het er dus op dat u dit jaar meer betaalt voor uw autoverzekering. Als uw premie omhoog is gegaan, heeft u hier hoogstwaarschijnlijk bericht van gekregen van uw verzekeraar. Als u toch bezig bent met de kosten van uw autoverzekering, ga dan gelijk na of u wel de best passende autoverzekering heeft. U kunt bij ons gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt en dat u de juiste dekking heeft.

Kortom, helaas neemt de premie die u betaalt voor uw autoverzekering dit jaar met een gemiddelde van 10% toe. Autobezitters met een WA-verzekering hebben de grootste pech: deze premie stijgt met een gemiddelde van 13%. De stijging komt door het grote aantal verkeersongelukken afgelopen jaar. Maar niet getreurd: wellicht bespaart u alsnog met de autoverzekeringvergelijker van Verzekering.nl.

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven