Wordt schade door huisdieren vergoed?

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Wordt schade door huisdieren vergoed?

2 minuten leestijd
We zijn natuurlijk gek op onze huisdieren. Iets minder leuk wordt het als we thuiskomen en de dure vaas in scherven ligt. Of als de bank van de buren compleet is verwoest. Wordt schade door huisdieren vergoed?

Iedereen heeft waardevolle spullen in huis staan. Het kan dan ook heel vervelend zijn wanneer uw spullen beschadigd raken. Al helemaal als dit zonder uw toedoen gebeurt. Welke verzekeringen bestaan er om uw spullen te verzekeren? En zijn uw spullen daarmee ook gered van de onhandigheid van uw huisdieren?

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering verzekert spullen in uw huis tegen schade en diefstal. Hierbij wordt uitgegaan van onvoorziene schade die niet door uzelf is aangericht. U kunt denken aan brand of waterschade. Een huisdier valt onder uw verantwoordelijkheid. Schade die uw huisdier aanricht aan uw eigen inboedel wordt dan ook niet vergoed door de inboedelverzekering. U kunt uw eigen spullen dus niet verzekeren voor schade die door uw huisdier wordt veroorzaakt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Het wordt misschien nog wel vervelender als uw hond spullen van anderen kapot maakt. En wat als uw kat het kostbare servies van uw buurvrouw breekt? Als u een huisdier heeft, bent u niet alleen verantwoordelijk voor schade die door uzelf is aangericht. Ook de schade die uw huisdier veroorzaakt, wordt op u verhaald. Stel u eens voor dat uw huisdier iemand bijt, er kunnen dan ziekenhuiskosten of schadeclaims op u worden verhaald. Gelukkig kunt u zich hiervoor verzekeren met de aansprakelijkheidsverzekering.

De aansprakelijkheidsverzekering wordt samengesteld op basis van uw situatie. De premie is afhankelijk van het aantal medebewoners en huisdieren. De dekking is vaak rond de miljoen euro en de premie ligt meestal onder de vijf euro. Let wel op of u een eigen risico heeft. Bij sommige verzekeraars betaalt u een eigen risico van rond de honderd euro.

Dierenverzekering

Na alle schade aan de spullen, kan uw huisdier zichzelf ook pijn hebben gedaan. Uw hond of kat kan zomaar bij de dierenarts belanden. Hier kunnen de kosten zich ook opstapelen. Het kan daarom verstandig zijn om een dierenverzekering te nemen. Een dierenverzekering zit hetzelfde in elkaar als een zorgverzekering voor mensen. Met de basisdekking krijgt u al een groot gedeelte van medische kosten vergoed. Daarnaast kunt u de verzekering verder aanvullen. Let ook hierbij op het eventuele eigen risico.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven