​Goed verzekerd in Thailand: 4 reistips

Reisverzekering nieuws

​Goed verzekerd in Thailand: 4 reistips

3 minuten leestijd
Vakantie naar Thailand geboekt? Dat is een mooi vooruitzicht. Een goede voorbereiding is altijd handig. Hoe meer u weet over uw vakantiebestemming, hoe meer u ervan weet te genieten. Daarom zet Verzekering.nl 5 reistips voor u op een rijtje.

Op vakantie naar Thailand

Thailand, een betoverend land doordrenkt met exotische allure, wacht om ontdekt te worden door avontuurlijke reizigers. Van de smaragdgroene rijstvelden tot de gouden tempels die de hemel kussen, biedt Thailand een onvergetelijke mix van cultuur, natuur en gastvrijheid. Laat je betoveren door de levendige drukte van Bangkok, waar futuristische wolkenkrabbers harmoniëren met eeuwenoude markten. De ongerepte natuur van het noorden, de thuishaven van bergstammen met eeuwenoude tradities.

De ongerepte eilanden en schitterende stranden, zoals die van Phuket en Krabi, nodigen uit tot ontspanning en adembenemende zonsondergangen. Proef de explosie van smaken in de lokale keuken, waar pittige curry’s en verfrissende tropische vruchten je smaakpapillen betoveren. Thailand met zijn vriendelijke bevolking en rijke erfgoed, belooft een reis vol ontdekkingen, van bruisende steden tot serene paradijzen. Laat je onderdompelen in de magie van Thailand en ontdek waarom het ‘Land van de Glimlach’ een onmisbare bestemming is voor iedereen die verlangt naar een reis vol kleur, contrast en onvergetelijke ervaringen.

4 tips voor het reizen naar Thailand:

1. Verzeker uzelf tegen risico’s

Reisverzekering met dekking geneeskundige kosten. Net als bij alle andere reizen raden wij sterk aan om een reisverzekering af te sluiten. Zelfs als u denkt dat u geen risico loopt. U kunt een kortlopende of een doorlopende reisverzekering afsluiten. Een kortlopende reisverzekering heeft een vaste ingangsdatum en einddatum. Een doorlopende reisverzekering geldt het hele jaar door en pakt doorgaans voordeliger uit als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Vergelijk nu de beste reisverzekeringen.

Zorgverzekering met buitenlanddekking. Met een basisverzekering bent u verzekerd voor onvoorziene noodzakelijke zorg in het buitenland. Uw verzekeraar vergoedt ziekenhuiskosten dus deels. Let wel op: de wet gaat uit van wat een behandeling in Nederland kost. In het buitenland kan deze meer kosten. Als u ook deze kosten vergoedt wilt hebben kunt u een zorgverzekering met buitenlanddekking afsluiten. Deze aanvullende verzekering kunt u niet het hele jaar afsluiten.

Annuleringsverzekering. Deze verzekering vergoedt uw reiskosten geheel of gedeeltelijk als uw reis niet door gaat. Vooral bij dure, verre reizen is het verstandig om een annuleringsverzekering te nemen. Net als bij een reisverzekering zijn er kortlopende en doorlopende annuleringsverzekeringen.

2. Reis met het openbaar vervoer en per taxi

Er zijn in Thailand genoeg opties om met het openbaar vervoer te reizen. Thailand heeft een redelijk goed spoornetwerk. Er is ook een nachttrein beschikbaar. In steden zelf kunt u gebruik maken van een taxi of een Tuk Tuk.

3. Neem genoeg noodzakelijke geneesmiddelen mee

Het is verstandig om genoeg medicijnen mee te nemen als u deze nodig heeft. U kunt bij uw apotheek vragen of zij uw medicatieoverzicht willen uitdraaien. Let erop dat sommige medicijnen, zoals ADHD medicijnen, onder de Opiumwet vallen. Als u deze medicijnen mee wilt nemen naar Thailand moet u een Schengenverklaring of medische verklaring aanvragen.

4. Bereid u voor op muggen

In Thailand zijn kunt u last krijgen van muggen. Ook de malariamug is actief in Thailand. Neem daarom genoeg DEET mee om u hiertegen te beschermen. In Thailand zijn muggen vooral actief tijdens zonsopkomst en zonsondergang. In de jungle kunt u het beste lange mouwen en lange broekspijpen dragen.

 

Verzekering afsluiten voor mijn Thailand vakantie

Ben je op zoek naar een goedkope reisverzekering? Dan kun je goed terecht op Verzekering.nl. Wij bij Verzekering.nl bieden je de mogelijkheid om goedkope en passende reisverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan met de vergelijkingstool rechts bovenaan de pagina. Zie je een verzekering die goed past bij je wensen en behoeften? Dan kun je de verzekering binnen enkele minuten afsluiten. Snel en gemakkelijk reisverzekeringen vergelijken kan via Verzekering.nl. Zo kun je zonder zorgen genieten van je welverdiende vakantie in het betoverende Thailand.

 

Verzekering.nl wenst u veel reisplezier.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven