Wilt u stoppen met roken? Dit wordt vergoed door de zorgverzekering

Zorgverzekering nieuws

Wilt u stoppen met roken? Dit wordt vergoed door de zorgverzekering

1 minuut leestijd
Bent u van plan om 2018 rookvrij in te gaan? Dan is dat een goed voornemen. Daarbij kan best wat hulp worden gebruikt. De zorgverzekering vergoedt een aantal zaken die u kunnen helpen bij het stoppen met roken, zoals begeleiding via de huisarts. Ook nicotinevervangende middelen kunnen worden vergoed door de zorgverzekering.

Begeleiding huisarts

De huisarts is vaak de eerste optie voor hulp bij het stoppen met roken. De huisarts kan u van stopadviezen en informatie voorzien. Bij de huisarts kan tevens een speciale zorgmodule worden gevolgd. Het zogenaamde stoppen-met-rokenprogramma.

Hulp bij de huisarts valt onder de dekking van de basisverzekering. Hierbij hoeft geen eigen risico te worden betaald.

Stoppen-met-rokenprogramma

Deelnemen aan een stoppen-met-rokenprogramma is een eigen keuze. Dit traject wordt in veel gevallen georganiseerd via de huisarts en is gedekt vanuit het basispakket.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Individuele- of groepsbegeleiding. Hierbij hoeft geen eigen risico te worden betaald.
  • Medicijnen op recept van de huisarts. Hierbij dient het eigen risico te worden betaald.
  • Nicotinevervangende middelen, zoals speciale kauwgom, zuigtabletten, smelttabletten en nicotinepleisters. Hierbij dient het eigen risico te worden betaald.

Medicatie en hulpmiddelen worden door de zorgverzekering alleen vergoed als deze deel uitmaken van het stoppen-met-rokenprogramma. De inhoud van het programma verschilt per patiënt, afhankelijk van het advies van de huisarts.

Gezondheidscursus

Bepaalde verzekeraars bieden de klant een extra dekking voor cursussen, die niet opgenomen zijn in het basispakket. Voorbeelden van gezondheidscursussen zijn:

  • Lifestyle cursus
  • SMOKE FREE lasertherapie
  • I Quit Smoking-cursus van Allen Car

 

Neem contact op met uw verzekeraar om erachter te komen of de gezondheidscursus wel vergoed wordt. Op onze website kunt u verschillende verzekeringen vergelijken en kiest u welke verzekering het beste bij u past.

Klik op de onderstaande link om de beste zorgverzekeringen te vergelijken:
/zorgverzekering/

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven