Zakelijk

50-plussers zijn overwegend tevreden en stappen niet over

Zorgverzekering nieuws

50-plussers zijn overwegend tevreden en stappen niet over

2 minuten leestijd

50-plussers zijn overwegend tevreden met hun zorgverzekering. Een groot percentage van deze groep, zit namelijk al jaren bij dezelfde verzekeraar en is niet van plan om over te stappen. De 50-plussers die wel overstappen geven aan dat zij voornamelijk voor een andere zorgverzekeraar kiezen, vanwege een lagere maandpremie.

Zeer tevreden

In opdracht van startpagina.nl is er eind oktober van dit jaar onderzoek uitgevoerd naar het overstapgedrag van 50-plussers. Hierbij hebben ruim 1700 respondenten van 50 jaar en ouder, de vragenlijst ingevuld.

Uit dit onderzoek blijkt dat drie kwart van de verzekerden in de afgelopen 5 jaar niet van verzekeraar is veranderd. Daarnaast geeft 60% van deze groep aan, ook dit jaar bij de huidige verzekeraar te blijven.

Van de groep personen die de 70 al is gepasseerd, is er nog minder twijfel. Zeker 75% van geeft aan geen reden te hebben om over te stappen. Meer dan 80% van alle 50-plussers geeft aan (zeer) tevreden te zijn met hun huidige verzekering.

Lagere premie

Uit het onderzoek blijkt ook dat de hoogte van de premie een grote rol speelt. Meer dan 50% van de overstappers geven aan dat zij dit doen vanwege de lagere premies.

Dit is een vrij grote stijging, in vergelijking tot de resultaten uit hetzelfde onderzoek van vorig jaar. Vorig jaar was de hoogte van de premie, maar voor 20% van de respondenten de belangrijkste reden om over te stappen.

Hoger Eigen risico

Bijna 40% van de 50-plussers, kiest voor een vrijwillig eigen risico. De respondenten geven aan dat deze keuze ook te maken heeft met een lagere maandpremie. Het verhogen van het vrijwillige eigen risico, leidt namelijk tot een korting op de maandelijkse premie.

Een aantal van de ondervraagden heeft wel aangegeven hierdoor niet altijd naar de huisarts te gaan. Vaak hopen zij dat eventuele medische klachten vanzelf overgaan. Zij zijn namelijk bang om ineens hoge rekeningen te ontvangen, waarvan zij zelf eerst het eigen risico zouden moeten betalen.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven