Zakelijk

Tweede keer inbraak op hetzelfde adres

Inboedelverzekering nieuws

Tweede keer inbraak op hetzelfde adres

2 minuten leestijd

Het zal u maar overkomen, u komt thuis en ziet dat er bij u is ingebroken. U kunt verzekerd zijn voor inbraak, maar u voelt zich misschien toch minder veilig in uw eigen woning. Het is echter nog erger, als blijkt dat inbrekers nog niet klaar zijn met uw adres. In 1 op de 12 gevallen, slaan inbrekers namelijk nogmaals toe op een eerder overvallen adres.

Tweede keer doelwit

Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek onderzocht de inbraakcijfers van de jaren 2012 tot en met 2016. Tijdens deze periode werden er 328.000 inbraakclaims ingediend. 27.000 van deze claims, waren afkomstig van adressen waar er eerder al een inbraak had plaatsgevonden.

Het Verbond van Verzekeraars voerde een eigen onderzoek uit en kwam tot dezelfde conclusie. In totaal worden iets meer dan 8% van de woningen waarbij er is ingebroken, voor een tweede keer bezocht door inbrekers.
Zo’n 50% van de tweede inbraken, vinden binnen een jaar plaats. De overige 50% vindt gemiddeld plaats na 14 maanden.

Inbraakpreventie

De beste manier om de ellende en het verlies van het veiligheidsgevoel te kunnen voorkomen, is door ervoor te zorgen dat uw woning niet aantrekkelijk is voor inbrekers. Een goede eerste stap is om gebruik te maken van een “politiekeurmerk-expert”.

Deze expert zal tijdelijk in de huid van een kwaadwillende kruipen en een woningcheck uitvoeren. U inspecteert samen met de expert, uw woning. Als er verbeterpunten zijn, zal de expert dit aangeven. Als uw woning uiteindelijk voldoet aan de eisen, wordt uw woning gekeurd en ontvangt u het “Politiekeurmerk Veilig Wonen-certificaat”. Dit certificaat is 10 jaar geldig, vanaf de datum van aangifte.
Er wordt ook een sticker met de afgiftedatum van uw certificaat op een van uw ramen geplakt. Deze sticker werkt ook deels als afschrikmiddel. Veel inbrekers zullen de gok niet willen wagen als zij zien dat de beveiliging van uw woning voldoet aan de eisen van het keurmerk.

Korting op verzekering

Met het keurmerk op zak, kunt u bij sommige verzekeraars wel 10 tot 20% korting krijgen op uw inboedelverzekering. Deze korting wordt gegeven omdat u met een keurmerk, het risico op inbraak verlaagt. Uw verzekeraar heeft daar natuurlijk baat bij en u mag daar ook best een graantje van meepikken. U heeft immers uw best gedaan om uw woning zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor inbrekers.

Aanvullende informatie

Voor meer tips over inbraakpreventie kunt u terecht op de website van het Politiekeurmerk.

Als u benieuwd bent naar de methoden die inbrekers gebruiken om toegang tot uw woning te krijgen, kunt u terecht op de website van het Politiekeurmerk.

Verzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een inboedelverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven