Zakelijk

De smartphone wordt steeds duurder voor verzekeraars

Inboedelverzekering nieuws

De smartphone wordt steeds duurder voor verzekeraars

3 minuten leestijd

Bij een nieuwe smartphone krijgt men vaak de mogelijkheid om hier een verzekering voor af te sluiten. Vaak dekt deze verzekering schade, diefstal en verlies. Maar wist u dat uw mobieltje of smartphone vaak ook door uw inboedelverzekering gedekt wordt? Afhankelijk van uw dekking kan uw toestel zelfs buitenhuis verzekerd zijn. Helaas zijn er steeds meer verzekeraars die de smartphones uit de inboedel halen. Sommige verzekeraars bieden wel een vervangende verzekering die net iets meer omvat.

Inboedel

Uw inboedelverzekering dekt alle zaken die niet duurzaam zijn vastgemaakt aan uw woning. Uw smartphone of tablet valt dus ook onder uw inboedelverzekering. Sommige verzekeraars bieden zelfs een dekking voor buitenshuis. Het kan dus mogelijk zijn dat er helemaal geen aanvullende of aparte verzekering voor uw smartphone, tablet of laptop nodig is.

Afhankelijk van de manier waarop u omgaat met uw smartphone, kan uw toestel volledig verzekerd zijn als uw inboedel “allrisk” verzekerd is.

Meer schadeclaims

Verzekeraars zien steeds vaker schadeclaims m.b.t. smartphones. De toestellen en de reparaties daarvan worden steeds duurder, omdat de toestellen steeds functies krijgen.

Door deze technologie, is een smartphone vaak niet weg te denken uit de dagelijkse gang van zaken.

Mensen dragen een smartphone vaak de hele dagen bij zich, vanwege de vele functies van het toestel. Hierdoor wordt het toestel ook vaker blootgesteld aan risico’s, dan de meeste andere onderdelen van de inboedel.

Zo heeft verzekeraar Unigarant te maken met een stijging van het aantal schadeclaims m.b.t. smartphones. In 2011 bestond het aantal claims nog maar uit 4% van alle schadeclaims. Nu is dit percentage bijna 10 keer zo hoog. Daarnaast is het gemiddelde schadebedrag is zo’n 20 euro hoger dan 6 jaar geleden.

Schade aan smartphones wordt dus vaker geclaimd dan een aantal jaar terug en deze claims kosten nu ook meer. Meerdere verzekeraars hebben dit opgemerkt en sommigen verzekeren smartphones niet meer automatisch mee met uw inboedel. U kunt deze bij sommige verzekeraars wel extra meeverzekeren.

Extra meeverzekeren

U kunt uw smartphone bij de verzekeraars Unigarant, Inshared en ANWB extra meeverzekeren bij een verzekering voor uw inboedel. Onder deze dekking kunnen ook gehoortoestellen, smartwatches en tablets vallen. Daarnaast kan er ook een dekking voor buitenshuis worden afgesloten. De dekking kan wel verschillen per verzekeraar, lees daarom goed de voorwaarden door.

De premie van uw inboedelverzekering zal echter hoger zijn als u besluit uw smartphone extra mee te verzekeren. Uw verzekeraar loopt namelijk een hoger risico bij het verzekeren van een smartphone. Toch draagt deze manier van verzekeren grote voordelen met zich mee. Het extra meeverzekeren met de inboedel biedt u namelijk een ruimere dekking, dan bij een aparte verzekering voor uw smartphone.

Aparte smartphoneverzekering

U kunt natuurlijk alsnog kiezen voor een aparte verzekering voor uw smartphone. U moet dan wel letten op de dekking en de premie die u betaalt. De verzekeringen voor een smartphone kunnen namelijk sterk van elkaar verschillen.

In 2013 testte de consumentenbond 22 verschillende verzekeringen voor de smartphone. Meer dan 25% van deze verzekeringen kostten 84 euro op jaarbasis. En hiermee was zelfs alleen de schade aan het toestel verzekerd. Uw telefoon was dus niet verzekerd tegen diefstal of verlies.

Verzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een inboedelverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopst is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven