Zakelijk

Ook in 2018 meer mensen een hoger vrijwillig eigen risico

Zorgverzekering nieuws

Ook in 2018 meer mensen een hoger vrijwillig eigen risico

2 minuten leestijd

Als een verzekerde voor een hoger vrijwillig eigen risico kiest, krijgt deze korting op de maandelijkse premie. Voor veel gezonde Nederlanders is dit voldoende om te kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. Er zijn zelfs steeds meer mensen die kiezen voor het maximale eigen risico van 500 euro. U kunt er namelijk honderden euro’s per jaar mee besparen.

Lagere premie

Momenteel kiest meer dan 12 procent van de verzekerden voor een maximaal vrijwillig eigen risico. Bijna een verdubbeling in vergelijking met een aantal jaren geleden. Toen koos nog maar 7 procent van de verzekerden voor een hoger eigen risico.

Verzekerden die kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico, krijgen korting op de maandelijkse premie. Dit kan zeer aantrekkelijk zijn voor gezonde personen of mensen die relatief weinig gebruik maken van hun eigen risico. Met het verhogen van het eigen risico, kan de korting tot zo’n 20 euro per maand oplopen.

Als u niet meer dan 385 euro van uw eigen risico verbruikt, kunt u besparen. Met een maximaal vrijwillig eigen risico, houdt u elke maand ongeveer 20 euro over. Jaarlijks bespaart u dan dus ongeveer 240 euro.

Sparen

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan een vrijwillig eigen risico. U kunt namelijk niet bij alle verzekeraars gespreid betalen. Als u kiest voor een vrijwillig eigen risico, moet u in staat zijn het hele bedrag in één keer op te hoesten.
Het is dan ook verstandig om in elk geval een spaarpotje op te bouwen. Het bedrag in uw spaarpot moet dan gelijk zijn aan de hoogte van uw eigen risico. Zo kunt u het eigen risico in één keer betalen als dit nodig is.

Lagere zorgkosten

Het eigen risico is bedoeld om een deel van de verantwoordelijkheid bij de verzekerde te leggen. Goede zorg, is duur. En zonder een eigen risico, kan de verleiding om “onnodig” naar zorg te vragen groot worden. Als men een deel van de zorg uit eigen zak moet betalen, creëert dit vaak meer bewustzijn.

Met het eigen risico, kan ook de premie worden gedrukt. Zo hoeven de mensen die geen of weinig zorg vragen ook minder te betalen. Zij betalen dan enkel de maandelijkse premie. De personen die wel veel zorg vragen, betalen de maandelijkse premie en het eigen risico.

Het eigen risico draagt dus bij aan lagere zorgkosten. Mensen stappen door het eigen risico niet zomaar voor elk pijntje naar de dokter, omdat zij weten dat dit geld kost. Hierdoor hebben de zorgverleners meer tijd en ruimte voor de personen die dringend zorg nodig hebben.

Verzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven