Zakelijk

Nieuwe verzekering tegen borstkanker oneerlijk

Zorgverzekering nieuws

Nieuwe verzekering tegen borstkanker oneerlijk

2 minuten leestijd

Bij de nieuwe verzekering van AG Insurance, krijgen vrouwen die een gediagnosticeerd zijn met borstkanker een uitkering. Bij vrouwen van 30 jaar en ouder is borstkanker de meest voorkomende vorm. Ongeveer één op de acht Nederlandse vrouwen krijgt met deze ziekte te maken. De vrouwen die een diagnose hebben ontvangen met de ziekte, zijn vaak al de 50 gepasseerd. Deze risicogroep zou door de verzekering worden geweerd.

Vrouwelijke aandoeningen

De verzekering is niet alleen van toepassing op borstkanker. Ook andere vormen van kanker die alleen voorkomen bij vrouwen, vallen onder de dekking. Zo wordt er ook uitgekeerd als er bijvoorbeeld baarmoederhals- en eierstokkanker wordt geconstateerd.

De premie bedraagt tussen de € 4,- en € 24,- per maand. De uitkering kan oplopen tot € 10.000, met als minimum een bedrag van € 5.000. Deze uitkering kan gebruikt worden om bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, een schoonheidsbehandeling of een massage te betalen. Het gaat er bij de verzekeraar om dat de patiënt zich zo “goed mogelijk” voelt. Het geld mag dus vrij besteed worden.
De verzekering is niet bedoeld om medische kosten te dekken.

Geweerd door verzekering

Zo’n 80% van de vrouwen met borstkanker, is 50 jaar of ouder. Volgens Think Pink, een vereniging zonder winstoogmerk, wordt deze groep 50-plussers, door de verzekering geweerd. De vereniging vind dit oneerlijk omdat dit wel de groep met het grootste risico op kanker is.

De vereniging vergelijkt het weren van deze groep, met het weren van personen die al kanker hebben.

AG Insurance is van mening dat de verzekering betaalbaar moet blijven. Als personen met een verhoogd risico niet worden uitgesloten, is er een (te) hoge kans dat de verzekeraar moet uitkeren.
Als er teveel wordt uitgekeerd, dan zal de premie voor iedereen stijgen. De hogere premie zou de verzekering minder aantrekkelijk maken, waardoor deze misschien niet kan blijven bestaan.

Think Pink vraagt dan ook om een wettelijk kader. De overheid zou moeten voorzien in een vergelijkbare verzekering, die niet discrimineert en betaalbaar is.

Basisverzekering

De basisverzekering dekt gelukkig bijna alle zorg rondom borstkanker. AG Insurance speelt in op de bepaalde zaken die de basisverzekering niet dekt. Deze houdt namelijk geen rekening met de kosten voor eventuele massages of huishoudhulp.

De basisverzekering dekt enkel noodzakelijke zorg. Massages en andere luxebehandelingen zullen uit eigen zak moeten worden betaald.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopst is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven