Zakelijk

Sneller van de zwarte lijst naar reguliere verzekeraar

Autoverzekering nieuws

Sneller van de zwarte lijst naar reguliere verzekeraar

2 minuten leestijd

Een belangrijk kenmerk van een verzekering is de risicospreiding. Sommige personen vormen echter een te groot risico. Zij worden geweigerd door reguliere verzekeraars omdat ze op een zwarte lijst staan. Deze personen kunnen bij de Vereende Verzekeringen (DVV, vroeger Rialto) terecht. De komende maanden biedt de organisatie het RijZeker-project aan. Hierbij hoopt zij het rijgedrag te verbeteren. Uiteindelijk moeten de deelnemers weer terecht kunnen bij een reguliere verzekeraar.

Zwarte lijst

Als u het te bont maakt bij uw verzekeraar, kan het voorkomen dat zij u niet langer willen verzekeren. Als u bijvoorbeeld teveel schade claimt of uw premie niet betaalt. U wordt dan geregistreerd in het Centraal Informatie Systeem(CIS).

Als u een CIS-registratie heeft, kunnen verzekeraars deze inzien wanneer u een verzekering aanvraagt. Afhankelijk van uw aanwezige gegevens in het CIS, kunnen verzekeraars uw aanvraag weigeren. U staat dan op de zogenaamde zwarte lijst bij de verzekeraars.

RijZeker-project

Als u bent terechtgekomen bij DVV, kunt u mogelijk deelnemen aan het project. Een klant kan door middel van aantoonbaar goed rijgedrag, vaak terugkeren naar een normale verzekeraar. De klant moet dit wel een aantal jaren achtereen volhouden.

Met het Rijzeker-project hoopt de organisatie dit proces te versnellen.

Het programma

Deelnemers krijgen meteen een rijvaardigheidstraining. Ook krijgen zij een app die het rijgedrag monitort. Zij worden op deze manier bewust van hun gedrag en kunnen deze verbeteren waar nodig. Het programma moet uiteindelijk leiden tot aantoonbaar beter rijgedrag.

Als het gedrag verbetert, kunnen zij weer schadevrije jaren opbouwen. Als dit goed verloopt, kunnen zij zich mogelijk weer regulier laten verzekeren.

Acceptatiebeleid

Sommige verzekeraars hebben echter een specifiek acceptatiebeleid. Deelnemers kunnen na het afronden van het project, misschien niet overal terecht. Als zij na het afronden nog altijd niet binnen het beleid passen, zal de verzekeraar ze alsnog weigeren.

Gelukkig verschillen de verzekeraars van elkaar. Er is dus een goede kans dat een deelnemer wel bij een ander terecht kan. Ook kunnen deelnemers verzoeken om uitleg, als zij worden afgewezen door de verzekeraar.
Het doel is om de deelnemers weer onder te brengen bij een normale verzekering. Zodra een deelnemer bij een andere verzekeraar terecht kan, eindigt de rol van DVV.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven