Zakelijk

Sluiten uw verzekeringen nog aan op uw behoeftes?

Zorgverzekering nieuws

Sluiten uw verzekeringen nog aan op uw behoeftes?

2 minuten leestijd

In Nederland zijn we gek op zekerheid. Wij sluiten verzekeringen af om in de toekomst bepaalde risico’s te kunnen dekken. Vaak worden deze risico’s ingeschat op het moment dat de verzekering wordt aangevraagd. U betaalt netjes de premie, maar uw persoonlijke situatie en behoeftes kunnen veranderen. Sluiten uw verzekeringen nog aan op uw behoeftes?

Autoverzekering

Als u een nieuwe of gebruikte auto aanschaft, moet u deze verzekeren. Uw persoonlijke situatie is van invloed op de hoogte van uw premie en dekking. Hieronder staan enkele situaties waar uw verzekeraar rekening mee kan houden:

  • De leeftijd van uw auto
  • U bent meer/minder kilometers gaan rijden
  • U bent verhuisd
  • U vervoert of vervoerde vaak waardevolle bezittingen (bijvoorbeeld een laptop of notebook)
  • Het gewicht van uw auto (bijvoorbeeld een technische aanpassingen voor een beperking)
  • De brandstof (bijv. het inbouwen of verwijderen van een brandstoftank)
  • Uw eigen behoeftes

Als een van de bovenstaande zaken is gewijzigd, kan het nuttig zijn uw polis opnieuw onder de loep te nemen.

Zorgverzekering

De belangrijkste zorg wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Het basispakket is verplicht, maar de aanvullende verzekeringen zijn optioneel. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, kan het nuttig zijn om de samenstelling te wijzigen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u een nieuwe baan heeft en daar zwaar fysiek werk verricht. Eerder was een aanvullend pakket met fysiotherapie niet noodzakelijk. Nu kunt u daar wel behoefte aan hebben. Fysiotherapie zit niet in het basispakket en u moet dus zelf de behandeling betalen.
En dan zit u met pijn en een hoge rekening!

Inboedelverzekering

U heeft in uw woning ongetwijfeld veel bezittingen van waarde. Als er zich een situatie voordoet , waarbij uw bezittingen beschadigd worden, bied een inboedelverzekering uitkomst. Tegen welke risico’s u zich wilt verzekeren, hangt af van uw eigen voorkeur. Er zijn meerdere verzekeringen die aan uw wensen kunnen voldoen.

De waarde van uw inboedel fluctueert. Eigenlijk groeit deze waarde zodra u een redelijke aankoop doet. Uw verzekering zou mee kunnen groeien, maar dan zou u continu uw verzekeraar moeten bellen. En dat is een beetje overdreven niet?

De onderstaande situaties kunnen gevolgen hebben voor uw verzekering:

  • Bezittingen die worden gekocht/verkocht
  • Een of meer verhuizende inwoners
  • U ondervond schade aan uw inboedel die niet wordt vergoed

Verzekering afsluiten

Wij adviseren u daarom om tijdig uw verzekeringen te vergelijken zodat uw verzekeringen blijven aan sluiten op uw behoeftes. Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven