Zijn vrouwen toch de betere automobilisten?

Autoverzekering nieuws

Zijn vrouwen toch de betere automobilisten?

2 minuten leestijd

Wat is het antwoord op de bekende vraag, “Kunnen mannen beter rijden dan vrouwen?” Cijfers geven aan dat vrouwen lagere schadebedragen claimen dan mannen. Betekent dit dat vrouwen dan toch echt betere automobilisten zijn?

Hoogte schadeclaim

Door het vergelijken van de diverse cijfers, afkomstig uit de gegevens van verzekeraars en vergelijkingssites, blijkt dat mannen en vrouwen ongeveer hetzelfde aantal schadeclaims indienen. Het opmerkelijke is echter dat de heren met een gemiddelde schade van 2370 euro, maar liefst 295 euro meer schade claimen dan de dames.

Dit zou kunnen betekenen dat de dames, met een gemiddelde schade van 2075 euro, toch een stukje voorzichtiger zijn in het verkeer dan de heren.

Grootste boosdoener

De schadebedragen zijn het hoogst als het aankomt op kop-staartbotsingen. Deze komen het meest voor bij mannen, omdat mannen waarschijnlijk vaker kiezen voor de snelweg dan dat de vrouwen dit doen. Circa 16% van de claims bestaan uit schade die is voortgekomen uit een kop-staartbotsing.

De schades na een dergelijke botsing zijn gemiddeld 3226 euro voor mannen, terwijl de vrouwen wederom minder schade claimen met een bedrag van gemiddeld 2494 euro.

Fatale afloop

Ook als er gekeken wordt naar de fatale afloop m.b.t. het rijgedrag, schijnen vrouwen in alle leeftijdscategorieën het beter te doen. Mannen hebben een hogere kans op een fataal ongeluk dan vrouwen.

Vrouwen overlijden namelijk ongeveer 42% minder vaak dan mannen. Zo blijkt uit een combinatie van de data afkomstig van zowel het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), als de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

In 2011 tot 2015 overleden er gemiddeld 1,9 mannen per miljard gereden kilometer. Bij de vrouwen overleden er gemiddeld 1,1 per miljard gereden kilometer.

Veelvoorkomende schade

Bijzondere manoeuvres, zijn een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven van een automobilist. Het kan daarom wel eens voorkomen dat er schade ontstaat tijdens het parkeren. 25% van de schade is afkomstig van bijvoorbeeld, parkeeracties en omkeren.

Gelukkig geven de cijfers ook aan dat het aantal dodelijke ongevallen elke periode verminderde. Het verkeer wordt dus steeds veiliger.

Autoverzekering afsluiten

Wilt u een nieuwe autoverzekering afsluiten en met een gerust hart het herfstseizoen in? Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopst is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven