Verzekeraar weigert 10 miljoen dollar aan Kanye West uit te betalen

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Verzekeraar weigert 10 miljoen dollar aan Kanye West uit te betalen

2 minuten leestijd

Verzekeringsmaatschappijen die voor de kosten zouden opdraaien van de geannuleerde concerten van de Saint Pablo-tournee zijn van mening dat zij niet aansprakelijk zijn voor de door de rapper gemaakte kosten. Dit komt omdat er een aantal tegenstrijdigheden zijn opgedoken in het medisch dossier van Kanye West. Kanye is het hier niet mee eens en dreigde de verzekeringsmaatschappijen voor de rechter te slepen als zij de ‘miljoenen claim’ niet zouden betalen.

Eind vorig jaar blies West meer dan twintig concerten af. Dit gebeurde geheel onverwachts. Op een gegeven moment kwam hij zelfs helemaal niet opdagen. Even later werd West opgenomen in het ziekenhuis met een ernstige medische aandoening. De gehele tournee werd onderbroken waardoor hij een claim indiende bij de verzekering van maar liefst tien miljoen dollar.

Drugsgebruik
Begin deze maand riep Kanye West Lloyd’s of London op, een verzekeringsmarkt in Londen die onderdak biedt aan meer dan 80 syndicaten. West gaf aan dat Lloyd’s beweerde dat ze hem geen vergoeding zullen uitkeren vanwege de tegenstijdigheden in het dossier van de rapper. Er zou namelijk een vermoeden bestaan dat gebruik van marihuana de oorzaak zou zijn van de medische aandoening.

Tegenstrijd
Lloyd’s of London beweert in een tegenaanklacht dat West zijn bedrijf (Very Good Touring Inc.) zou hebben geweigerd om mee te werken met het onderzoek van de verzekeringsmaatschappij. De medewerkers zouden er namelijk alles aan gedaan hebben om een poging tot onderzoek tegen te houden door relevante feiten te verbergen.
De verzekeringsmaatschappijen beweerde dat er geen link is tussen de huidige medische aandoening en de reeds bestaande psychologische en fysieke aandoeningen van West. Ook zou de rapper zijn medicijnen niet correct volgens voorschrift innemen, alcohol consumeren en ook in het bezit zijn van illegale drugs. Deze tegenstrijdigheden hebben ertoe geleid dat de verzekering maatschappij niet hoeft te voldoen aan haar contractuele verplichtingen aangezien er sprake is van ernstige onregelmatigheden in de medische achtergrond van West.

Vervolg
Volgens de advocaat van West, Howard King, wil Lloyd’s niet instemmen met de claim. Maar aan de andere kant zouden ze ook geen feitelijke basis kunnen vinden om de claim van West te kunnen ontzeggen. Lloyd’s heeft een aanvraag gedaan om het proces voor een jury uit te voeren. Tot nu toe is het nog onduidelijk of dit daadwerkelijk zal gaan gebeuren.

Zorgverzekering afsluiten
Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven