Zakelijk

Hogere verzekeringspremie door smartphone-gebruik in de auto

Autoverzekering nieuws

Hogere verzekeringspremie door smartphone-gebruik in de auto

2 minuten leestijd

Je laten afleiden in de auto door een telefoongesprek, social media of WhatsApp is bewezen gevaarlijk te zijn. Maar toch doen we het massaal. Verzekeraars willen de premies van hun autoverzekering daarom ook verhogen. Ze zijn geschrokken van het aantal verkeersongelukken dat veroorzaakt wordt door smartphone-gebruik in de auto. Als gevolg van hogere letselschades zullen de verzekeraars Nationale-Nederlanden en Achmea hun verzekeringspremies verhogen.

Onderzoek
Uit een onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid blijkt dat er jaarlijks rond de 600 doden en zwaargewonden vallen bij ongelukken die ontstaan doordat iemand zat te bellen of te appen in de auto. En handsfree bellen is net zo gevaarlijk, volgens het SWOV, omdat je je aandacht er niet bij hebt. “Je telefoon gebruiken achter het stuur vergroot het risico op een ongeluk wel 6,1 keer,” zegt Willem Vlakveld van het SWOV.

Verzekeraars
Achmea en Nationale Nederlanden zijn de twee verzekeraars die ervoor gekozen hebben om de premies van hun autoverzekeringen te verhogen.

Beide verzekeraars zien de claims van blik- en letselschade snel oplopen. Volgens Willem van Duin van Achmea maken 89 procent van de automobilisten weleens gebruik van een smartphone in de auto. “Zeer ongewenst voor de maatschappij.”

Data
Nationale Nederlanden gaat de premies vanaf oktober verhogen. Bij Achmea is het nog niet duidelijk wanneer ze de premies gaan verhogen, maar dit zal waarschijnlijk ook rond die tijd zijn. Bijna iedereen is schuldig aan het appen achter het stuur. Dus bedank jezelf maar voor de verhoogde verzekeringspremie van de auto.

Autoverzekering afsluiten
Wilt u een autoverzekering afsluiten? Op onze website
Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven