Zakelijk

Verzekeraars geven bijna geen beveiligingskorting meer

Inboedelverzekering nieuws

Verzekeraars geven bijna geen beveiligingskorting meer

2 minuten leestijd

Uw huis beveiligen tegen inbraak kan u een veiliger gevoel geven. Als u uw woning extra wilt beveiligen tegen inbrekers, kunt u ook nog eens flink wat geld besparen door de aanbiedingen van inboedelverzekeraars met elkaar te vergelijken. Maar hoeveel beveiligingskorting kunt u krijgen en wat moet u daarvoor doen?

Met een goede inbraakpreventie neemt de kans op inbraak tot maar liefst 90 procent af. Dit blijkt uit een onderzoek van de politie. Een goede reden dus om uw woning extra te beveiligen.

Hoeveel beveiligingskorting geven de verzekeraars?
Het Inboedelverzekering Informatie Centrum heeft 34 verzekeraars ondervraagd en heeft vastgesteld dat er in totaal 14 verzekeraars zijn die helemaal geen korting geven aan verzekerden die een beter beveiligde woning hebben. Dit zijn ook grote verzekeraars zoals Interpolis, Reaal, Univé, ING en de SNS.

Wanneer u als verzekerde veel geld wilt uitgeven aan een beveiligde woning, krijgt u bij de verzekeraars ABN Amro, Delta Lloyd en Bruns ten Brink een premiekorting van 20 procent. U profiteert van de kortingen als u tijdens het afsluiten van uw inboedelverzekering aangeeft welke inbraakpreventie u in uw huis heeft. Zo kunt u direct gebruik maken van de korting.

De verzekeraars zullen niet veel meer kortingen gaan geven. Dit omdat een inbraak ongeveer 20 procent van het verzekeringsrisico is. In de meeste gevallen geven verzekeraars 10 of 15 procent premiekorting. Het is dus erg lastig om de kosten van de anti-inbraakmaatregelen terug te verdienen met een lage maandpremie.

Inboedelverzekering afsluiten Op onze website
Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een inboedelverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke inboedelverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven