Zakelijk

Automobilisten laten geld liggen

Autoverzekering nieuws

Automobilisten laten geld liggen

2 minuten leestijd

Ongeveer 1 op de 3 Nederlandse automobilisten betaalt een te hoge premie voor zijn of haar autoverzekering. Automobilisten betalen ruim 450 miljoen euro te veel voor de autoverzekering.

Een auto is over verzekerd wanneer de dekking niet meer past bij de leeftijd van de auto. Volgens het onderzoek is dit bij auto’s die ouder zijn dan acht jaar. Bij auto’s die ouder zijn dan acht jaar is een beperkte cascodekking meestal al voldoende. Op dit moment is bijna de helft van de auto’s van acht jaar of ouder allrisk verzekerd.

Waarde
Uw auto verliest al zijn waarde zodra u de auto gekocht heeft. Veel automobilisten sluiten een allrisk autoverzekering af, maar vergeten daarbij dat ze de verzekering na een paar jaar moeten omzetten. Veel mensen denken namelijk dat ze bij een allriskverzekering het aankoopbedrag terugbetaalt krijgen bij een ongeluk. Maar een verzekeraar gaat bij het vergoeden echt uit van de dagwaarde van de auto. En die is een heel stuk lager dan de nieuwwaarde.

Dagwaarde
Als u dus schade heeft opgelopen aan uw auto, wordt er gekeken naar de nieuw- en de dagwaarde van uw auto. Als er op de polis een lage waarde staat terwijl de auto meer waard is, gaat de verzekeraar bij schade uit van de waarde die op de polis staat. Controleer daarom altijd goed of uw auto voor de goede waarde verzekerd is.

Een auto die ouder is dan acht jaar en een dagwaarde heeft van minder dan 1.250 euro, kan niet meer verzekerd worden met een beperkt cascoverzekering. U kunt uw auto dan nog wel verzekeren met een allriskdekking, maar we raden u aan om de auto alleen WA te verzekeren. Er wordt bij bepaling van de schade-uitkering namelijk gekeken naar de dagwaarde van uw auto. U krijgt van de verzekering nooit meer geld terug dan de dagwaarde.

Autoverzekering afsluiten
Wilt u een nieuwe autoverzekering afsluiten? Op onze website
Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven