Zakelijk

Verkeerd getankt? Wat nu?

Autoverzekering nieuws

Verkeerd getankt? Wat nu?

2 minuten leestijd

U bent er even met uw hoofd niet bij of u wordt afgeleid en ja hoor, u gooit per ongeluk de verkeerde brandstof in uw auto. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Jaarlijks gebeurt dit bij zo’n 25.000 mensen in Nederland. Maar wat moet u doen als je verkeerd hebt getankt? En wat zijn de kosten hiervoor en bent u hiervoor verzekerd?

Wanneer u de verkeerde brandstof heeft getankt is het belangrijk dat u de schade beperkt houdt. Denk aan de volgende punten:

1. Start uw auto niet. Zet zelfs het contact niet aan. Want met het contact aan, kan de brandstofpomp al beginnen met het oppompen van de gemengde brandstof.
2. Neem contact op met een autohulpdienst. De verkeerde brandstof die u getankt heeft moet namelijk weer uit de tank gepompt worden. Een autohulpdienst heeft hiervoor speciale voertuigen met een “verkeerd getankt” installatie.

3. Vul uw tank vervolgens met de goede brandstof.

Kosten

Wanneer u verkeerd heeft getankt heeft u te maken met de kosten voor het leegpompen van de tank. Dit zal zo’n € 40 tot € 150 kosten. De prijs hangt af van welke autohulpdienst u heeft ingeschakeld. Naast deze kosten heeft u natuurlijk ook nog de kosten van de brandstof die u verkeerd heeft getankt.

Ben ik verzekerd?
Of deze kosten verzekerd zijn, kunt u navragen bij uw verzekeraar. In de meeste gevallen is dit helaas niet verzekerd en zult u zelf voor deze kosten moeten opdraaien.

Verzekering afsluiten
Op onze website
Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een verzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven