Zakelijk

Steeds meer valse claims bij reisverzekering

Reisverzekering nieuws

Steeds meer valse claims bij reisverzekering

2 minuten leestijd

Reisverzekeraars worden steeds vaker opgelicht. Steeds meer mensen dienen valse claims bij hun reisverzekering in. Vooral jongeren tussen de 25 en 35 jaar dienen het afgelopen halfjaar dubbel zoveel valse claims in als vorig jaar. Ze proberen geld te krijgen voor spullen die niet echt gestolen of kapot zijn.

Het Verbond van Verzekeraars zegt dat de stijging nog nooit zo groot geweest is dan dit jaar. “Het is niet zeker of er daadwerkelijk meer oplichters zijn opgestaan of dat er dit jaar meer mensen zijn betrapt. Verzekeraars worden in ieder geval steeds slimmer in het opsporen van fraudeurs. Hiermee proberen ze de valse claims voor reisverzekeringen te verminderen.

Jongeren
Onder jongeren is de stijging het hoogst. Jongeren vervalsen bijvoorbeeld bonnetjes uit het buitenland en claimen koffers vol met spullen die eigenlijk niet gestolen blijken te zijn. Op deze manier willen jongeren iets van hun vakantie “terugverdienen”.

Strenger controleren
Uit een onderzoek blijkt dat in 2016 10.000 mensen hun verzekering probeerden op te lichten. Dat is zo’n 20 procent meer dan in 2015. Verzekeraars zijn daardoor een stuk strenger gaan controleren. Wanneer u betrapt wordt, zal dit gevolgen hebben. Een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars vertelt: “Je moet de kosten terugbetalen en je kunt op de zwarte lijst komen te staan.” Het wordt dan heel lastig om nog een verzekering te krijgen en je betaalt een veel hogere premie.

Reisverzekering afsluiten
Op onze website
Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een reisverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke reisverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een reisverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven