Zakelijk

Zorgverzekering controleren voordat je op reis gaat

Zorgverzekering nieuws

Zorgverzekering controleren voordat je op reis gaat

2 minuten leestijd

De periode is weer aangebroken dat veel mensen op vakantie gaan. Het is wel belangrijk dat je goed voorbereid bent voordat je vertrekt naar het buitenland. En het is dan ook handig om je zorgverzekering te controleren voordat je op reis gaat.

Tijdens een vakantie wil natuurlijk niemand ziek worden of gewond raken. De waarheid echter is dat een ongeluk om de hoek kan zijn dan is het wel handig om te weten wat wel of niet vergoed wordt door je zorgverzekering.

Het is dan ook belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Zo is het handig om te weten dat je met een basisverzekering wereldwijd recht hebt op onvoorziene zorg. Bijvoorbeeld als je in Hongarije wordt opgenomen in het ziekenhuis met een armbreuk. Dan worden de ziekenhuiskosten vergoed.

Echter, moet je wel weten dat de zorgverzekeraar bij de vergoeding uitgaat van de zorgkosten in Nederland. Dus als je in een land als Amerika wordt opgenomen in het ziekenhuis is de kans groot dat je moet gaan bijbetalen. Dit komt, omdat de kosten voor zorg in Amerika veel hoger liggen dan in Nederland. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden zodat je voorbereid bent.

Natuurlijk is er ook altijd de mogelijkheid om je bij te verzekeren indien je zorgen maakt om onvoorziene uitgaven in het buitenland. Dit kun je doen door een aanvullende verzekering af te sluiten bij de basisverzekering die je al hebt. Of je kan kiezen voor een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten. Indien je al een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten hebt is de aanvullende verzekering vaak niet meer nodig.

Dus voor het vertrek nog even genoeg informatie verzamelen zodat je zeker bent dat je niet in een onzeker situatie terechtkomt tijdens je vakantie.

Reisverzekering afsluiten

Wil je na het controleren van je zorgverzekering ook een reisverzekering afsluiten voor jouw reis? Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een reisverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke reisverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een reisverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven