Zakelijk

Eisen van een verzekeraar bij brand

Inboedelverzekering nieuws

Eisen van een verzekeraar bij brand

2 minuten leestijd

Het is belangrijk dat je preventiemaatregelen neemt om schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Hierbij gaat het om de eisen die een verzekeraar stelt aan een bedrijf bij bijvoorbeeld brand en niet de eigen inzicht van een persoon.

Steeds meer verzekeraars eisen dat er maatregelen worden genomen om bijvoorbeeld een brand snel te kunnen voorkomen of te beperken. Daarom is het belangrijk om een brandblusser of een brandslang binnen het pand te hebben.

Echter, is het houden van blusmiddelen niet het enige waar op gelet moet worden. Deze middelen moeten ook gecontroleerd worden en gecertificeerd zijn voordat een verzekeringsmaatschappij akkoord gaat met een verzekering. Vooral bij bedrijfspanden is dit erg belangrijk en is het zelfs verplicht om blusmiddelen te hebben. Verzekeringsmaatschappijen accepteren deze blusmiddelen alleen indien deze worden gecontroleerd en bijgehouden door gecertificeerde installatie- en onderhoudsbedrijven. Alleen dan wordt er een verzekering afgesloten. Dit is de reden waarom je voor een gecertificeerde installatie- en onderhoudsbedrijven moet kiezen. Een voorbeeld is KIWA een bedrijf dat is gespecialiseerd in het controleren en certificeren van blusmiddelen.
Draagbare en verrijdbare blusmiddelen dienen één keer in de twee jaar te worden gecontroleerd. Dit moet gebeuren volgens de richtlijnen van draagbare toestellen. Het wordt echter aangeraden dat deze jaarlijks worden gecontroleerd.

Brandslanghaspels dienen jaarlijks te worden gecontroleerd door een gecertificeerd bedrijf. Hiervoor gelden de normen van brandslanghaspel. De droge buisleidingen dienen één keer in de vijf jaar te worden gecontroleerd.

Indien een bedrijf voldoet aan deze eisen dan pas krijgt het bedrijf een certificaat en dan wordt er een verzekering behouden.

Inboedelverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een inboedelverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke inboedelverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een inboedelverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven