Nieuwe markten voor verzekeraars

Autoverzekering nieuws

Nieuwe markten voor verzekeraars

2 minuten leestijd

De laatste jaren heeft bij veel landen een positieve groei plaatsgevonden binnen de eigen markten. Doordat de landen nieuwe mogelijkheden hebben zorgt dit ervoor dat de economie groeit. Echter zijn er nog landen die de economische groei niet hebben doorgemaakt of juist aan het begin hiervan zijn. Dit zijn landen die veel potentieel hebben en bedrijven veel kansen bieden om door te groeien.

Twee landen die een beginnende groei doormaken zijn Bangladesh en Tanzania. Dit zijn de nieuw opkomende markten ook wel frontier markets genoemd. Dit zijn markten die veel groei doormaken doordat er economische groei plaatsvindt en het zijn markten die zorgen voor een nieuwe laag consumenten. Daarom worden dit ook wel frontier markten genoemd. Dit zorgt ervoor dat bedrijven in landen zoals Nederland een nieuwe geografische markt hebben om erop in te spelen. Deze twee markten zijn vooral interresant voor verzekeringsmaatschappijen aangezien de meeste mensen in deze landen voor het eerst een verzekering zullen afsluiten.

Dit geld ook voor de bankensector aangezien er veel mensen ook voor het eerst een bankrekening openen vanwege de economische groei. Er is minder vertrouwen in grondstoffenbedrijven, omdat deze te veel afhankelijk zijn van de internationale markt vergeleken met andere bedrijven.

Wat het aantrekkelijker maakt voor bedrijven om in de frontier markets te investeren is dat deze markten ook minder reageren op internationale schokken. Een voorbeeld is de aankondiging van de Amerikaanse president Trump. Veel bedrijven en organisaties dachten dat dit nadelig zou uitpakken voor frontier markets echter was dit niet het geval. De beurzen op de frontier markets hebben nauwelijks gereageerd op de verkiezingen van Trump.

Bedrijven die zich vooral richten op de consumentenmarkt hebben een grote kans op succes, omdat er een verandering plaatsvindt in de structuur van bevolking. Zo is er een grote middenklasse op komst bij de frontier markets die ervoor zal zorgen dat de consumptie sterk gaat groeien. In Azië wordt een groei van maar liefst 6,4% verwacht over de jaren 2017 en 2018. In Afrika vormt zich ook een soortgelijk beeld zo begint de economie in landen zoals Kenia, Botswana en Ethiopië ook sterk te groeien.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven