Zakelijk

Republikeinen stellen stemming over nieuwe zorgwet uit

Zorgverzekering nieuws

Republikeinen stellen stemming over nieuwe zorgwet uit

1 minuut leestijd

De Republieken in de Amerikaanse senaat hebben besloten een geplande stemming over een nieuwe zorgwet uit te stellen. Dit komt na de aankondiging van zeker vijf Republikeinen dat zij tegen de wet zullen stemmen. 

De Republikeinse leider Mitch McConnell en andere Republikeinen zijn hard bezig om genoeg steun te verkrijgen voor deze wet. Oud-president Barack Obama heeft de zorgwet moeten vervangen en grotendeels moeten ontmantelen.

Derde poging

President Trump had alle 52 Republikeinse senatoren in het Witte Huis uitgenodigd om te bespreken hoe het verder moest. De afschaffing van de bestaande ‘Obamacare’-zorgwet van zijn voorganger Barack Obama, was een van Trump zijn belangrijkste verkiezingsbeloften. Hij noemt de zorgwet van zijn voorganger mislukt, duur en gevaarlijk. Het nieuwe ontwerp is al een derde poging sinds Trump zijn ambtsaanvaarding Obamacare te vervangen.

Voorlopige conceptvoorstel

Het voorlopige conceptvoorstel voorziet onder meer in een belastingverlaging voor de rijken. Ook zouden Amerikanen straks niet langer verplicht zijn om een zorgverzekering af te sluiten. Het Huis van Afgevaardigden heeft al een keer eerder het voorstel goedgekeurd om het Obamacare te wijzigen. Maar dit plan gold toen als kansloos in de senaat.

Verzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een verzekering die bij u past.

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven