Zakelijk

Verzekeraar Allianz gaat gedupeerden woekerpolissen compenseren

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Verzekeraar Allianz gaat gedupeerden woekerpolissen compenseren

1 minuut leestijd

Allianz gaat klanten collectief compenseren voor de woekerpolissen. Dit geldt voor gedupeerde verzekerden die zich de afgelopen tijd hebben aangesloten bij een van de claimclubs die gedupeerde polishouders bijstaan.  

Deze afspraken zijn gemaakt met de Vereniging Woekerpolis.nl, Consumentenclaim en Stichting Woekerpolisproces. Hiermee zetten ze hun juridische procedures tegen Allianz stop.

Er wordt niet bekend gemaakt hoeveel polissen er gecompenseerd worden en voor welke bedragen dit is. “Dat komt omdat elke polis individueel wordt beoordeeld. Dus elke polis krijgt een ander bedrag. Gemiddelde bedragen per polis zeggen dus niets”, zegt een woordvoerder van Allianz.

Regeling

Deze regeling geldt alleen voor mensen die al aangesloten waren bij de claimstichting. Verzekerden die geen actie hebben ondernomen moeten dus zelf met Allianz contact opnemen voor eventuele schadevergoeding.

Historisch

Het is een historisch moment, vertelt voorzitter Ab Flipse van de Vereniging Woekerpolis.nl. “Het akkoord dat wij met Allianz hebben gesloten doet recht aan de schade die onze leden hebben geleden en staat in geen verhouding tot de magere compensatieregelingen uit het verleden. Wij zijn dan ook super trots dat wij dit resultaat voor onze leden hebben bereikt.”

Verzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een verzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven