Zakelijk

Premies voor e-bike verzekeringen verschillen per gemeente

Fietsverzekering nieuws

Premies voor e-bike verzekeringen verschillen per gemeente

1 minuut leestijd

De premies voor e-bike verzekeringen verschillen enorm per gemeente. Ook zijn de premies gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van de website besteproduct.nl. De stijging kan in sommige gevallen wel oplopen tot 87%.

Waarom zit er zo een enorm groot verschil tussen deze premies? Dit is omdat in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, de kans veel groter is dat er een fiets wordt gestolen dan in wat kleinere gemeentes.

In een kleine gemeente kost een e-bike verzekering gemiddeld ongeveer 130 euro. Maar in de grote stad ben je al snel ruim 400 euro kwijt aan een e-bike verzekering.

Stijging van de premies

In veel andere steden worden ook de premies van de e-bike verzekering verhoogd. In Groningen is de prijs van de e-bike verzekering verhoogd van 226 euro naar 423 euro. In Arnhem betaalde je in 2016 nog 226 euro, maar nu moet je 423 euro aftikken aan een e-bike verzekering.

Niet in alle gemeenten

Maar niet in alle gemeente gaan de premies zo erg omhoog. In Lelystad en Den Bosch zijn er juist premiedalingen van 24% tot 35%. 

Verzekering afsluiten

Wilt u zo goedkoop mogelijk uit zijn? Dan raden wij u aan om verschillende e-bike verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan op onze website verzekering.nl. Hier kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een verzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven