Zakelijk

Goedkope autoverzekering voor jongeren

Autoverzekering nieuws

Goedkope autoverzekering voor jongeren

2 minuten leestijd

Jongeren tot 24 jaar betalen gemiddeld 1000 euro voor een WA-dekking. Dit is een flink bedrag en het kan veel goedkoper. Als je op zoek bent naar goedkope autoverzekeringen voor jongeren kun je door te vergelijken eenvoudig tot honderden euro’s besparen op je autoverzekering.

Jongeren tot 24 jaar moeten bij veel verzekeraars een premietoeslag betalen. Maar uit een onderzoek blijkt dat er een flink prijsverschil bestaat voor jongeren tussen verschillende autoverzekeringen met dezelfde dekking. De duurste verzekeraar vraagt vaak tot wel 5 keer zoveel als de goedkoopste verzekeraar.

Waarom zoveel autopremie voor jongeren?

Waarom zoveel autopremie voor jongeren? Dit komt omdat jongeren over het algemeen meer schade rijden dan oudere bestuurders. Uit een onderzoek van de SWOV blijkt ook dat het ongevalsrisico soms wel vier keer zo groot is.

Welke autoverzekering?

Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten autoverzekeringen.

  • De WA-autoverzekering is wettelijk verplicht. Deze biedt dekking als u bijvoorbeeld de schuldige bent aan een ongeluk en een ander heeft schade opgelopen.
  • De WA + beperkt casco autoverzekering vergoedt meer schades dan de WA-autoverzekering. Schade door storm brand of diefstal maar ook ruitschade vallen onder de dekking van deze verzekering.
  • Dan tot slot nog de WA + volledig casco (allrisk) autoverzekering. Deze autoverzekering lijkt veel op de WA + beperkt casco autoverzekering, maar dan aangevuld met dekking voor schade aan de eigen auto door een ongeluk.
Autoverzekering afsluiten

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven