Zakelijk

‘Schaf eigen bijdrage ziekenhuisbevalling af’

Zorgverzekering nieuws

‘Schaf eigen bijdrage ziekenhuisbevalling af’

2 minuten leestijd

De eigen bijdrage voor een ziekenhuisbevalling, moet afgeschaft worden. Dit is de mening van vele zorgverzekeraars, verschillende politieke partijen en de belangrijkste adviseur van minister Edith Scheffers van Volksgezondheid.  

De eigen bijdrage voor zwangere vrouwen die in het ziekenhuis bevallen zonder medische indicatie bedraagt nu nog 340 euro. Maar dit bedrag kan in 2018 misschien volledig komen te vervallen.

Goede begeleiding voor kind en moeder

Het CPZ, Zorgverzekeraars Nederland en diverse politieke partijen pleiten voor de afschaffing van de eigen bijdrage bij ziekenhuisbevallingen. “Iedereen moet gebruik kunnen maken van kraamzorg. Het moet niet van de dikte van je portemonnee afhangen of een moeder en kind goede begeleiding kunnen krijgen. Goede begeleiding wordt juist onbereikbaar voor de meest kwetsbare gezinnen door deze maatregel. Begeleiding die de veiligheid van de baby en de moeder garandeert”, zegt SP-Kamerlid Nine Kooiman.

Samenwerking

Het College Perinatale Zorg (CPZ) pleit voor betere samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen. Het CPZ is een voorstander van integrale zorg. Hierbij krijgt een zwangere vrouw op dezelfde plek te maken met verschillende hulpverleners.

Basispakket

Er vindt binnenkort een overleg plaats over de mogelijke wijzigingen in het basispakket van de zorgverzekering in 2018. Hier wordt er onder andere gesproken over nieuwe vergoedingen en eigen betalingen die verzekerden moeten gaan betalen. Het is nog niet zeker of Schippers het basispakket in haar tijd als demissionair minister aanpast.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een verzekering die bij u past.

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven