Zo boekt u het goedkoopst uw vliegticket

Reisverzekering nieuws

Zo boekt u het goedkoopst uw vliegticket

2 minuten leestijd

Prijzen van vliegtickets veranderen om het uur. U kunt bijvoorbeeld op maandag een vliegticket naar Spanje boeken voor 400 euro, op woensdag is deze waarschijnlijk tientallen euro’s goedkoper. Verzekering.nl zocht voor u uit hoe u het goedkoopst uw vliegticket kunt boeken.

Boek ver van tevoren

Reisvergelijkers adviseren u om ver van tevoren uw vliegticket te boeken. Zo geeft de consumentenbond aan dat u het voordeligst uit bent als u drie tot vier maanden van tevoren uw ticket boekt. Het wachten op een last minute kan zijn als van een koude kermis thuiskomen. U bent niet verzekerd van een vliegticket. In de meeste gevallen bent u, indien drie a vier maanden van tevoren boekt, alsnog goedkoper uit.

Kies ook de juiste dag om te vertrekken. Zakenreizen zijn meestal prijziger dan vakantiereizen. Boek dus niet op een maandag of op een vrijdag. In de meeste gevallen bent u dan 25 procent duurder uit dan normaal. Als u voor het goedkoopste vliegticket wil gaan, kunt u het best kiezen voor de woensdag.

Vergelijk uw opties

Voor het goedkoopst boeken van uw vliegticket is het handig om de opties te vergelijken. Er zijn meerdere vergelijkingssites waar u de vliegtickets tegen elkaar weg kunt strepen. Zo wordt u geadviseerd om deze ook met elkaar te vergelijken. Kies nooit de eerste beste goedkope vlucht die u tegenkomt, doe dit pas nadat u er zeker van bent dit ook daadwerkelijk de beste optie is.

Trap nooit in het truckje van de sites dat er nog maar een aantal plekken beschikbaar zijn. Zo proberen zij druk op de ketel te zetten. Dit is dus in de meeste gevallen niet van toepassing.

Boek geen retourticket

Een heen en terugvlucht in één keer boeken is misschien wel gemakkelijk, maar niet het voordeligst. U kunt het beste kijken naar de prijzen van de luchthaven waar u naartoe vliegt. De tickets om terug te komen zijn natuurlijk ook los verkrijgbaar. Vergelijk de prijs van uw retourvlucht dus altijd met de prijzen van losse tickets.

Klik hier voor het vergelijken van uw reisverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven