iPhone-schade minder vaak gedekt op een allrisk inboedelverzekering

Inboedelverzekering nieuws

iPhone-schade minder vaak gedekt op een allrisk inboedelverzekering

2 minuten leestijd

Als u tegenwoordig uw iPhone stoot of laat vallen, is dit niet altijd meer gedekt door uw allrisk inboedelverzekering. Er zijn nog wat onduidelijkheden bij welke verzekeraar de schade wel gedekt wordt en bij welke verzekeraar niet. In deze webblog leggen we dit aan u uit.

Volgens het financieel communicatiebureau SevenEight, is het lastiger geworden om een barst in uw scherm vergoed te krijgen van uw verzekeraar op een allrisk inboedelverzekering. 56% van 23 grote verzekeraars heeft de schade aan smartphones beperkt. Hierdoor is uw iPhone minder vaak gedekt bij schade op een allrisk inboedelverzekering. Bij deze verzekeraars hanteert 34% een verplicht eigen risico tussen de € 100 en € 150. Dit bedrag is al een stuk hoger dan de kosten voor een schermreparatie in een telefoonwinkel. U kunt dus beter zelf deze kosten betalen.

Verzekeraars

Bij de verzekeraars Klaverblad en Univé is val- en stootschade wel volledig gedekt bij een allrisk inboedelverzekering. Deze twee verzekeraars hebben op hun meest uitgebreide dekking geen verplicht eigen risico voor smartphones en tablets.

Bij de verzekeraars Inshared, Ditzo en ING is val- en stootschade helemaal uitgesloten van dekking. Inshared biedt wel de mogelijkheid om uw iPhone apart bij te verzekeren. Deze extra dekking is alleen wel een stuk duurder dan de verzekering van de rest van uw inboedel.

Inboedelverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een inboedelverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke inboedelverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een inboedelverzekering die bij u past.

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven