Zakelijk

Fietssloten van de toekomst

Fietsverzekering nieuws

Fietssloten van de toekomst

2 minuten leestijd

We kijken gemiddeld ongeveer 221 keer per dag op onze telefoon. Dit kunnen we nou eenmaal geen moment op de dag uitstellen. Dit gebeurt ook als we op de fiets zitten, dit is gevaarlijk voor u en voor de andere verkeersdeelnemers. Hierom zijn de fietssloten van de toekomst bedacht.

Uit onderzoek is gebleken dat de hersenen van jongeren anders fungeren als zij een berichtje krijgen. De hersenen zijn op dit moment ingesteld om niet op het mobieltje te kijken. Toch zorgen de trillingen van het mobieltje voor een verandering in de hersenactiviteit.

Uit cijfers van Veilig Verkeer Nederland is gebleken dat het aantal fietsslachtoffers is toegenomen door het gebruik van het mobieltje. Deze slachtoffers bestaan met name uit kinderen en jongvolwassenen. Zo is gemeten dat maar liefst een op de vijf fietsongelukken onder kinderen veroorzaakt wordt door het gebruik van hun mobiele telefoon.

In totaal zijn er 441 kinderen het afgelopen jaar in een ongeluk verzeild geraakt. Eén van hen was de pas 13 jaar oude Tommy-Boy. De jongen reed op de weg naar huis en was aan het scrollen door zijn Spotify playlist. Plots schoot er een auto de hoek om die hem schepte. De jongen heeft het ongeluk twaalf uur later met de dood moeten bekopen.

Veilig Verkeer Nederland, KPN en AXA zullen dit jaar nog met een speciaal fietsslot op de markt komen. Dit slot is gemaakt om het telefoonverkeer te blokkeren wanneer de fiets gebruikt wordt. Het fietsslot staat namelijk in contact met een app op het mobiele toestel. Wanneer het slot geopend wordt blokkeert hij al het mobiele data, zo kunnen er geen meldingen meer ontvangen worden. Het blijft natuurlijk wel mogelijk om het alarmnummer 112 te bellen. Dit zijn de fietssloten van de toekomst.

Ook het fietsenmerk Gazelle test op dit moment een fiets die de mobiele data blokkeert tijdens het rijden. De pilot wordt gedraaid in Dieren. Hier heeft een groep van 40 kinderen de fiets met de SafeDrivePod als test meegekregen. De fiets blokkeert het mobiele data wanneer er een snelheid van minimaal acht kilometer per uur wordt bereikt.

Klik hier voor het vergelijken van uw fietsverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven