Zakelijk

Verzekeraars treffen maatregelen tegen telefoonschade

Inboedelverzekering nieuws

Verzekeraars treffen maatregelen tegen telefoonschade

2 minuten leestijd
Wie zijn telefoonschade onder zijn inboedelverzekering wil claimen zal nog eens goed de polisvoorwaarden moeten doornemen. Verzekeraars gaan zich wapenen tegen de schadeclaims van particulieren. Dat is gebleken uit het onderzoek van het financieel communicatiebureau SevenEight onder 23 allrisk inboedelverzekeraars.

Het eigen risico, de maximeringen en een aantal beperkende voorwaarden worden door de allrisk inboedelverzekeraars aangepast. Deze worden door de verzekeringsmaatschappijen al vermeden op de verzekeringskaarten. Deze die in 2016 juist zijn gekomen om het vergelijken van verzekeringen gemakkelijker te maken voor particulieren. Dit terwijl smartphones en tablets tot één van de meest geclaimde schadegevallen behoren.

De allrisk inboedelverzekering is nog een relatief nieuwe verzekering. De verzekering dekt in principe alles wat in uw huis staat. De verzekering denkt vrijwel alle schades. Hierdoor hebben de verzekeraars ervoor gekozen om de verzekeringskaart anders op te stellen. Zo is er in dit geval niet gemeld wat er wel gedekt wordt, maar juist welke gevallen er niet gedekt worden.

De nieuwe voorwaarden van de allrisk inboedelverzekeringen zijn bij 56% van de verzekeraars beperkt. Zo hebben enkele verzekeraars ervoor gekozen om het eigen risico flink te verhogen voor telefoonschades. Andere hebben juist gekozen voor een maximumuitkering. Deze maatregelen zijn enkel van toepassing op elektronica. Op andere soorten schades zijn ze dus niet van toepassing.

Enkele inboedelverzekeraars dekken schades aan smartphones helemaal niet meer. Bij deze verzekeraars zal dit een extra optie worden. Deze aanvullende dekking kunt u tijdens het afsluiten van uw inboedelverzekering als optie erbij nemen. Overweeg dus of dit voor uw situatie van toepassing kan zijn.

In de meeste gevallen is het eigen risico van de schade hoger dan de reparatiekosten. Hier kunt u zich dus flink in vergissen. Als u namelijk deze schade claimt bij uw verzekeraars, zal uw eigen risico stijgen. Informeert u zich dus goed wat het bedrag van de schade is bij een telefoonwinkel.

Klik hier voor het vergelijken van uw inboedelverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven