Zakelijk

Verplichte verzekering voor wie met hoverboards rijdt

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Verplichte verzekering voor wie met hoverboards rijdt

2 minuten leestijd

Ruim de helft van de gebruikers van een hoverboard is niet op de hoogte van de verzekeringsplicht hiervoor. Dit blijkt uit een enquête van het Belgisch Instituut Voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Een verzekering voor uw hoverboard is namelijk verplicht.

Een hoverboard is een zelfrijdende wieler zonder stuur en zitting. Het lijkt veel op een skateboard, met het grote verschil dat er een motortje in zit. Een hoverboard wordt bestuurd met het lichaam en het is de ideale manier om je op korte afstanden voort te bewegen.

Verzekering

Wanneer de gebruiker van de hoverboard er minder dan 18 km/u mee rijdt, moet hij verplicht een familiale verzekering nodig. Dit is een verzekering die u verzekert tegen schade die u bij iemand anders veroorzaakt. Maar rijdt hij sneller dan 18 km/u? Dan is er een burgerlijke aansprakelijkheid (BA) verzekering nodig. Hiermee bent u gedekt wanneer iemand een schadevergoeding van u eist. De verzekeraar verdedigt u daartegen.

Is schade die veroorzaakt is door een hoverboard verzekerd?

Met een motorrijtuigverzekering en met een aansprakelijkheidsverzekering bent u namelijk niet verzekerd voor schade die is veroorzaakt door uw hoverboard. De hoverboard is niet goedgekeurd voor gebruik op de weg en is dus geen officieel motorrijtuig. Er worden dus geen kentekens voor afgegeven.

Ook met een aansprakelijkheidsverzekering is schade die veroorzaakt is door een hoverboard, niet verzekerd. Dit omdat het risico te groot is. Het is dus echt van belang dat u uw hoverboard laat verzekeren, want dit is ook verplicht en anders bent u niet verzekerd.

Verzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een verzekering die bij u past.

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven