Tesla gaat uitbreiden

Autoverzekering nieuws

Tesla gaat uitbreiden

2 minuten leestijd
De wagens van Tesla zijn populair onder de bevolking. Daarom gaat het concern een aantal nieuwe fabrieken openen. Zo wordt er momenteel gekeken naar een locatie in China en misschien komt er wel een Teslafabriek in ons kikkerlandje.

Tesla heeft het afgelopen jaar ruim een miljard euro omgezet in China. Hierdoor is de keuze gevallen op een Chinese fabriek. Zij betaalden het afgelopen jaar 25 procent belasting over een verkochte wagen. Als zij een fabriek in China openen kunnen zij dit bedrag in hun eigen zak steken.

Het bedrijf wil naast een fabriek in China ook een fabriek in Europa gaan bouwen. Op het moment zijn zij druk opzoek naar een potentiele locatie. Enkele Nederlandse provincies waaronder Brabant en Limburg hebben hier wel oren naar. Naar verwachting zal Tesla eind dit jaar met het nieuwe komen over eventuele bouwprojecten.

De reden dat het concern gaat uitbreiden is naast de groeiende vraag naar de wagens het aantal verkochte thuisbatterijen. Deze Powerwall is een accu voor in uw huis. Hij laadt zich op uit de energie van zonnepanelen. Deze energie, die overdag wordt opgewekt, slaat de grote accu op en kunt u in de avond gebruiken om bijvoorbeeld tv te kijken. Dit innovatieve project is bedoeld om energie zelf op te gaan wekken en onafhankelijk te worden. Indien de Powerwall niet genoeg van stroom voorzien wordt laat hij zich direct op met stroom van het net. In praktijk hebben we twee stroomprijzen: deze in de piekuren en in de daluren. Het daltarief is vele malen aantrekkelijker, daarom is de accu zo ingesteld om in deze tijden op te laden.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw autoverzekering. U kunt tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Doe nu de gratis check en kijk hoeveel geld u kunt verdienen.

Klik hier voor het vergelijken van uw autoverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven