Zakelijk

Prik tegen kinkhoest

Zorgverzekering nieuws

Prik tegen kinkhoest

2 minuten leestijd
Mensen die met baby’s tot een half jaar werken, moeten van hun werkgever opnieuw een prik tegen kinkhoest krijgen. Zo meldt de Gezondheidsraad in een advies aan minister Asscher van Sociale Zaken (Pvda).
Kinderen zijn nog erg kwetsbaar

Baby’s worden al vroeg ingeënt tegen dergelijke ziektes. Het immuunsysteem is nog niet in een gevorderd stadium, waardoor zij nog erg kwetsbaar zijn voor ziektes. De Gezondheidsraad wil met het opnieuw vaccineren van deze inentingen ervoor zorgen dat minder kinderen de ziekte oplopen. Met name de jonge baby’s tot een half jaar. Het advies is voorgelegd voor mensen die met kinderen tot een half jaar werken, denk aan de kraamzorg en medewerkers van het ziekenhuis. Jaarlijks worden er gemiddeld honderd baby’s van een half jaar of jonger getroffen door kinkhoest. In de periode tussen 2005 en 2014 overleden vijf kinderen door de ziekte.

Volwassenen worden minder ziek van kinkhoest, zij zullen enkel verkouden worden. Als zij getroffen zijn door de ziekte, verspreiden zij het via de luchtwegen. Kinderen worden zo snel besmet met de ziekte. De vaccinaties tegen kinkhoest blijven tussen de vijf en tien jaar werken. Als u bij uzelf te raad gaat wanneer u voor het laatst bent ingeënt tegen de ziekte, zullen er waarschijnlijk al veel meer jaren verstreken zijn.

De Gezondheidsraad heeft daarom een voorstel geschreven aan minister Asscher van Sociale Zaken (Pvda). Zij willen namelijk dat er een nieuwe regelgeving komt dat arbeiders die in aanraking komen met baby’s tot een half jaar op kosten van hun baas opnieuw ingeënt worden tegen kinkhoest. Deze voorgeschreven vaccinatie zal dan eens in de vijf jaar herhaald moeten worden. Zo hopen zij dat het aantal kinderen die door kinkhoest zijn getroffen terug te dringen.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw zorgverzekering. Wist u dat u tot wel tientallen euro’s per maand kunt besparen?

Doe nu de gratis check op Verzekering.nl.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven