Zakelijk

Het RIVM komt met Nationaal Hitteplan

Zorgverzekering nieuws

Het RIVM komt met Nationaal Hitteplan

2 minuten leestijd
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), komt met een Nationaal Hitteplan voor een groot deel van Nederland. Dit plan is op 19 juni geactiveerd in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland. Het KNMI heeft code geel aangekondigd voor deze provincies.

Onlangs is aangetoond dat er meer mensen overlijden tijdens hittegolven. Hierdoor heeft het RIVM het Nationale Hitteplan opgezet. Dit plan is opgezet als er sprake is van een langere periode van warmte. In dit geval wordt er vier dagen achter elkaar een temperatuur van 27 graden of meer bereikt.

Het plan is opgesteld voor de kwetsbare mensen hier in Nederland. Hierbij worden met name de ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht bedoeld. Deze mensen zijn extra kwetsbaar bij hoge tempraturen. Daarom worden er meer werknemers ingezet om deze mensen te verzorgen.

Deze kwetsbare groepen worden geadviseerd om de zon niet op te zoeken. Zij kunnen beter in de schaduw gaan zitten. Ook verzoekt het RIVM-zorginstellingen om te letten op voldoende vochtinname. Zo worden er extra rondjes met water gemaakt om uitdroging te voorkomen. Tevens vragen zij iedereen om alert te blijven. Indien er iemand zorg nodig heeft probeer elkaar dan te helpen. Zorg in ieder geval dat u niet te warm bent aangekleed deze dagen. Indien u ervoor kiest om een korte broek en een shirt met korte mouwen te dragen zorg dan dat u goed bent ingesmeerd. De zon kan erg vel zijn de komende dagen, dit geeft dus extra kans op verbranding.

Het laatste advies van het KNMI is om de woning goed koel te houden. Maak gebruik van uw zonneweringen en laat uw ventilator aan staan. Zo creëert u een fijne omgeving waar u minder last van de warmte zult krijgen.

Voor een uitgebreider advies kunt u altijd contact opnemen met uw huisarts. Hij zal u dan adviseren hoe u deze dagen het beste door kunt komen.

Klik hier voor het vergelijken van uw zorgverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven