Zakelijk

Het goedmakertje van Volkswagen

Autoverzekering nieuws

Het goedmakertje van Volkswagen

2 minuten leestijd
We zijn inmiddels allemaal op de hoogte van het gesjoemel met auto’s door Volkswagen. De diesel wagens met deze ‘sjoemelsoftware’ krijgen twee jaar garantie aangeboden. Dit bracht EU-commissaris Vera Jourova deze week naar buiten.

Eerder deze week kwamen het Duitse concern en de Europese Commissie in Brussel samen om tot een oplossing te komen. De prestaties van de wagens die in bezit zijn van deze sjoemelsoftware zijn misleidend. Zij zijn namelijk zo geprogrammeerd dat er in testsituaties een stuk minder schadelijke stoffen vrijkomen dan dat we in de praktijk meten.

Waar de Amerikaanse Volkswagenhouders met sjoemelsoftware een geldbedrag krijgen ter compensatie krijgen deze in Europa slechts twee jaar extra garantie. Tevens krijgen de Amerikanen zelfs de optie geboden om hun auto terug te verkopen aan Volkswagen.

Dit is niet eerlijk tegenover de consumenten in Europa. De Consumentenbond en haar Europese zusterorganisaties vinden dat Volkswagen de Europese klanten hiermee heeft achtergesteld. In Amerika krijgen de gedupeerden duizenden euro’s ter compensatie aangeboden en in Europa denkt het concern ervan af te komen met twee jaar extra garantie.

De wagens die in bezit zijn van deze sjoemelsoftware werden eerder al teruggeroepen naar de garages om deze te laten verwijderen. Dit herstel zou in principe geen invloed moeten hebben op het brandstofgebruik en de rijprestaties van de auto. Helaas is dit wel het geval. Volkswagen is verplicht om dit probleem nog een keer kosteloos te herstellen. De Consumentenbond heeft inmiddels een meldpunt opgezet waar Volkswagenhouders zich kunnen melden indien er sprake is van een dergelijke situatie.

Zorg dat u uw auto ten alle tijden goed verzekert. Op onze website Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw autoverzekering. Is de beste service voor u een keuze om over te stappen, of gaat u liever voor de laagste prijs? Bekijk nu wat u kunt besparen in de vergelijker op Verzekering.nl.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven